Salta al contingut

Premsa

Oliva es converteix en l’epicentre esportiu autonòmic el pròxim 5 d’abril amb la celebració del Dia de l’Esport

La jornada comptarà amb la participació de tots els centres educatius d’Oliva, amb un total de 2.532 alumnes, que participaran en les diferents activitats proposades, que amb els mestres i monitors sumen un total de 2.896 participants.

678 alumnes de cicle infantil (3,4 i 5 anys), 1586 alumnes d’educació primària, 268 alumnes de 1r i 2n d’ESO, 50 mestres d’educació infantil, 178 mestres d’educació primària i secundària i 53 alumnes voluntaris per especialitat esportiva

Aquesta jornada d’esport per a tota la comunitat educativa del municipi d’Oliva ha sigut promoguda per la Fundació Trinidad Alfonso juntament amb el Comité Olímpic Espanyol i la Generalitat Valenciana, i amb l’organització del col·lectiu de mestres d’Educació Física dels centres educatius implicats amb el coordinador Antonio Bertomeu i la col·laboració de l’Ajuntament d’Oliva amb la Regidoria d’Educació, la Regidoria d’Esports, i els Serveis Esportius Municipals

 

La ciutat d’Oliva serà el pròxim divendres, 5 d’abril, el punt neuràlgic de l’esport a tota la Comunitat Valenciana, amb la celebració del Dia de l’Esport. Una activitat promoguda per la Fundació Trinidad Alfonso juntament amb el Comité Olímpic Espanyol i la Generalitat Valenciana, i amb l’organització del col·lectiu de mestres d’educació física dels centres educatius d’Oliva i la col·laboració de l’Ajuntament d’Oliva amb les regidories d’Educació i Esport.

La presentació oficial s’ha celebrat aquest matí amb l’assistència de la regidora d’Educació, Yolanda Pastor, la regidora d’Esports, Yolanda Navarro, Juan Miguel Gómez Ruiz, director de Projectes de la Fundació Trinidad Alfonso i el coordinador del col·lectiu de mestres d’Oliva Antonio Bertomeu.

El pròxim dia 5 d’abril del 2019, a partir de les 9.30 h i fins a les 13.30 h tindrà lloc la jornada del Dia de l’Esport a diferents zones esportives d’Oliva, culminant l’esdeveniment a la zona de més afluència i més representativa, com és el Poliesportiu Municipal. Aquest esdeveniment té com a objectiu apropar l’activitat física i l’esport a tots els centres educatius, promocionant la importància de seguir un estil de vida saludable.

“Enguany, per primera vegada, Oliva formarà part del punt neuràlgic del Dia de l’Esport a tota la Comunitat Valenciana. Tots els centres educatius de la ciutat, lluny de realitzar una jornada individual a cada centre, col·laboraran conjuntament per formar una gran jornada de l’esport en diferents zones esportives d’Oliva, on tots els alumnes gaudiran de diferents activitats esportives” assenyalava la regidora d’Educació Yolanda Pastor.

Les activitats físiques i recreatives dutes a terme durant la jornada comptaran amb la participació de les entitats esportives locals i l’ajuda dels cicles formatius de naturalesa esportiva de l’IES Gregori Maians pel que fa a l’elaboració i execució de les activitats, així com la col·laboració de la Policia Local, Creu Roja i Protecció Civil per a garantir la seguretat i assistència sanitària de l’esdeveniment.

“Un gran nombre de xiquets/es participaran en les activitats dins del poliesportiu municipal, mentre que la resta es distribuiran per les altres instal·lacions, destacant també l’aforament del pavelló, el Club de Tennis, Oliva Nova Golf i la zona esportiva de la Mitja Galta. L’esport és saludable per a totes les edats i per això des del SEM es participa en aquest projecte tan interessant” assenyalava la regidora d’Esports, Yolanda Navarro. En el cas dels cicles d’infantil, tots els grups es concentraran en les instal·lacions de tres col·legis: CEIP Hort de Palau, CEIP Desemparats i CEIP La Carrasca.

Una vegada finalitzades les activitats esportives per grups, tots els alumnes acudiran al camp de futbol 11 del poliesportiu municipal per a gaudir de l’acte final de la jornada. Allí tindrà lloc una exhibició de ball per part dels xiquets/es de Terpsicore Dance Project. Tot seguit tindrà lloc una masterclass de Zumba de la mà de Saray Ovejero, de Terpsicore, perquè tots els xiquets i xiquetes ballen i realitzen activitat física al mateix ritme amb una coreografia molt divertida.

Per últim, tindrà lloc un taller magnífic de ioga i risoteràpia de la mà d’Úrsula Calvo, Javier Ruiz i Claudia Rodríguez perquè tots els xiquets i xiquetes puguen gaudir junts dels beneficis d’aquesta pràctica. El dia anterior, a la vesprada, tindrà lloc el taller que Úrsula, Javier i Claudia presentaran amb el nom de “Entrenemos nuestra mente para habitar el presente, y educar de forma consciente” al Centre Polivalent.

El Dia de l’Esport finalitzarà amb unes paraules d’agraïment per part de les autoritats i un sorteig de lots de material esportiu per part de la Fundació Trinidad Alfonso. També tindrà lloc el lliurament del xec solidari a l’organització local El Bastidor, ja que tots els xiquets/es dels centres educatius poden participar aportant un euro solidari a aquesta entitat.

La jornada del Dia de l’Esport és coneguda per tots els col·legis, ja que aquest serà el quart any que se celebra. Fins ara, els col·legis participaven de manera independent, fins i tot del mateix municipi, on cada col·legi realitzava una jornada d’activitat física i esport a les instal·lacions del seu centre. La Fundació Trinidad Alfonso juntament amb el Comité Olímpic Espanyol i la Generalitat Valenciana decidiren aquest any apostar a favor de la col·laboració, la solidaritat i la participació per davant de la competitivitat.

Es per això que Oliva va ser elegida per a ser el punt neuràlgic de l’esport a la Comunitat Valenciana el dia 5 d’abril. Més de 500 col·legis participaran en aquesta jornada arreu de tota la Comunitat Valenciana, però serà a Oliva on tots els col·legi del municipi col·laboren per tal de gaudir de l’esport tots junts en un dia especial” indicava el director de Projectes de la Funfació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez.

A més, tots els xiquets i xiquetes que participen en el Dia de l’esport rebran una camiseta commemorativa per a utilitzar el mateix dia i que tots senten que formen part d’un mateix esdeveniment. Aquest dia, per tal de deixar a un costat les possibles diferències entre col·legis, els colors de les camisetes seran diferents no soles entre els col·legis, sinó també entre els grups i els components d’un mateix grup. D’aquesta manera no fomentem la competitivitat entre grups ni col·legis.

El coordinador dels mestres a Oliva en aquest projecte, Antonio Bertomeu, ha agraït “la col·laboració de tots els col·legis, professors, alumnes i diferents partits polítics que s’han implicat al 100% per tal de tirar endavant un projecte meravellós com aquest que fomenta l’esport entre els nostres joves”.

 

Jornada Formativa 4 d’abril al Centre Polivalent

Un dia abans, el Centre Polivalent acollirà a les 18 h una conferència en la que intervindran:

-Úrsula Calvo. Presidenta de l’Associació Espanyola d’Instructores de Meditació i  Mindfulness.

-Claudia Rodríguez Calvo. Experta en Inteligencia Emocional y Mindfulness.

-Javier Ruiz. Master Trainer Universidad Yoga de la Risa.

Úrsula Calvo i Claudia Rodriguez ens parlaran del seu programa basat en la meditació i el autoconeixement, millorant els nostres plantejaments vitals, les nostres relacions personals, així com de diferents propostes per millorar la nostra vida.

Amb Javier Ruiz aprendrem a gestionar les nostres emocions mitjançant el joc i el riure.

*Aquesta jornada està adreçada a públic en general i no necessita inscripció prèvia.