Salta al contingut

Premsa

La Poefesta celebra el seu quinzé aniversari amb un cartell de pel·lícula

El XV Festival de Poesia d’Oliva se celebra els dies 4 i 5 d’abril, amb la participació estel·lar dels actors Héctor Alterio i Mercè Sampietro

Escrivà i Gregori conviden tots els públics a participar d’una programació “molt especial”, formada per poetes de diferents generacions i estètiques

 

“La Poefesta ens ha ensenyat que els miracles, si creus en ells, són possibles, i perquè vosaltres hi heu cregut des del primer moment, hem volgut preparar-vos una edició de pel·lícula”. El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, amb la directora del certamen, Àngels Gregori, han presentat el XV Festival de Poesia d’Oliva, el qual han destacat com a “patrimoni literari, artístic, i actiu social de la comarca”.

Més d’una dècada d’esforços en la qual s’ha situat la Poefesta com un referent de prestigi internacional per on han passat, al llarg dels anys, els poetes i artistes més importants del nostre temps. A més de ser guardonada amb el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019, s’ha aconseguit que el festival esdevinga un dels valors patrimonials de més alta volada a la ciutat, convertint Oliva en sinònim de poesia.

L’acte central tindrà lloc el divendres 5 d’abril, a les 20 h al Teatre Olímpia. Escrivà i Gregori han destacat la presència de poetes de reconegut prestigi com Gerard Quintana, Manuel Rivas, Berta Piñán, Enric Sòria, Maria Sevilla o Claudio Pozzani, “un dels poetes més internacionals de la literatura italiana”. A tots ells, cal sumar l’artista Pep Bou, “mestre de les bombolles de sabó reconegut internacionalment”, que inaugurarà el festival. Per clausurar l’acte, l’actor argentí Héctor Alterio interpretarà, junt amb José Luís Merlín, una selecció de poemes de León Felipe en un dels “espectacles més impressionants que mai s’ha vist”. A més a més, com ve sent habitual en les darreres edicions, el festival comptarà amb l’acompanyament visual d’Àlex Pallí.

Però la primera parada poètica tindrà lloc el dia d’abans amb una ‘prèvia’ molt especial. L’actriu Mercè Sampietro, acompanyada pel músic Eduard Iniesta, ens delectarà amb “un viatge d’alt voltatge poètic” protagonitzant el recital “El perquè de les paraules”, el dijous 4 d’abril, a les 20 h al Conservatori Professional de Música Josep Climent.

“L’èxit de la Poefesta naix de la població. Entre tots i amb tots els actius del poble, hem anat fent créixer Oliva fins a convertir-la en una capital cultural i literària”. Com remarquen Escrivà i Gregori, “la cultura no és un luxe, és un dret”. Per això, “seguirem treballant de valent perquè continue sent el certamen literari més exitós i amb més repercussió de les nostres comarques”.

Podeu consultar la programació en www.poefesta.com

Díptic informatiu del XV Poefesta