Salta al contingut

Premsa

Oliva acull aquest dijous les III Jornades Socioeducatives de la Safor

Demà dijous, 11 d’abril, tindrà lloc a Oliva les III Jornades Socioeducatives de la Safor. Jornades organitzades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva i el Gabinet Psicopedagògic Municipal, conjuntament amb altres entitats comarcals i autonòmiques. Aquestes jornades aborden la formació des d’una educació més inclusiva i igualitària que millore la convivència.

“Aquesta acció formativa està adreçada a professores i professors, educadors i monitors d’ensenyament, AMPAs i públic en general” assenyalava la regidora d’Educació, Yolanda Pastor.

El dijous 11  d’abril, a les 17.00 h, serà la 1a jornada, al Centre Polivalent, amb la conferència “Millora en el rendiment acadèmic de l’alumnat amb NESE que participa en actuacions educatives d’èxit” a càrrec de Silvia Molina de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. A continuació s’exposarà l’experiència “Impacte del projecte sociocomunitari de l’Ajuntament de Rivas VaciaMadrid en els centres educatius” a càrrec de Lorena Chamizo, tècnica de joventut, i de José Vicente Salício, tècnic d’Educació.

La segona de les jornades es desenvoluparà el divendres, 12 d’abril, al Centre Polivalent amb la 1a Trobada Escolar de Tertúlies Literàries Dialògiques a partir de les 10 hores. Aquestes jornades permetran analitzar experiències i desenvolupar accions didàctiques concretes, encaminades a atendre i aplicar a l’aula els continguts teòrics del curs, elaborant i desenvolupant metodologies curriculars adaptades a les necessitats de l’alumnat.

També ha destacat la importància d’aquestes jornades d’aprenentatge inclusiu per conéixer les principals característiques de l’escola inclusiva, i així poder analitzar les mesures organitzatives útils per atendre la diversitat, com a estratègies de desenvolupament de l’educació emocional i intel·ligències múltiples, i les eines per donar resposta a les situacions disruptives en el pla de convivència, i en els procediments de millora de la comunicació centre educatiu–família.

La primera de les jornades es va desenvolupar el passat 25 de març a l’Aula Magna de la UPV de Gandia. L’assistència a les sessions de les jornades és oberta i gratuïta.