Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva presenta la 1a Jornada de Formació de Persones Adultes ciutat d’Oliva

L’Ajuntament d’Oliva, des de la Regidoria d’Educació, ha organitzat per a demà divendres, 12 d’abril, des de les 09.00 fins a les 20.00 h, al Centre Polivalent d’Oliva la 1a Jornada de Formació de Persones Adultes ciutat d’Oliva.

Aquesta jornada, amb el nom “Un tast d’FPA. Un món d’experiències” és una iniciativa conjunta de la Generalitat Valenciana amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (CEFIRE) per promoure l’actualització didàctica del professorat en els continguts propis de la Formació de Persones Adultes (FPA) i fomentar la reflexió compartida sobre els processos d’ensenyament i aprenentatge. Les entitats locals que hi col·laboren són els centres d’FPA d’Oliva (Serafí de Centelles i Joanot Martorell), Creu Roja i les Associacions d’alumnat l’Olivera i Pissiganya.

Es tracta d’una activitat adreçada tant al professorat dels centres de formació de persones adultes com a la resta de professorat. No obstant, els primers tindran prioritat a l’hora de la selecció, mentre que amb la resta del professorat es farà segons l’ordre d’inscripció (havent confirmat l’assistència). Cal recordar que hi ha places limitades.

La jornada, que tindrà una duració total de 8 hores amb un descans de 30 minuts per esmorzar i un per dinar de dues hores, compta amb una programació variada: quatre ponències, quatre tallers i un espai de diàleg amb diferents temàtiques.

En primer lloc, es farà la presentació i el lliurament de material, tot seguit, Elisa Tormo Guevara, assessora del CEFIRE d’Inclusiva, començarà les ponències parlant del Disseny Universal d’Aprenentatge (DUA).

Després d’esmorzar, serà el torn de Silvia Martínez Miguel, assessora del CEFIRE d’Inclusiva, qui farà la ponència sobre l’accessibilitat a la lectura per a FPA, presentada per Josep Vicent Galán. En acabar, Rebeca Ribera, assessora TIC del CEFIRE Gandia, parlarà sobre la protecció de dades en centres educatius. A banda de la part didàctica, també hi haurà una part participativa durant la jornada amb dos tallers de gamificació en matemàtiques i TIC.

Finalment, després de dinar, a les 16:00, tindrem la ponència de Pepe Veiga, director del CFPA de Torrent, amb L’aula Oberta: “Una experiència interdisciplinar de dinamització sociocultural als centres d’FPA.” 

Per acabar la jornada, hi haurà un espai de diàleg, primer amb el tema “Fem Xarxa, des d’infantil a la formació de persones adultes, l’educació al llarg de la vida” i després “L’FPA, garant dels quatre pilars bàsics de l’educació al llarg de la vida: testimonis personals”.