Salta al contingut

Premsa

Comença la formació per implantar el SICTED a Oliva

S’han adherit al procés cinc empreses, de diferents subsectors, entre les quals es troba El Sequer Casa Rural, Bar el Leñador, Extrem Tracks, Viajes Punto Cero i Oliva Surf, la Tourist Info amb les sis platges d’Oliva.

Els primers certificats es lliuraran en el mes de novembre, una vegada finalitzades les fases de formació, avaluació i aplicació de mesures concretes.

 

Oliva, 24 d’abril de 2019. Han començat, a la Sala de Comissions de l’Ajuntament d’Oliva, les sessions de formació del SICTED, Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyol en Destinació, de la Secretaria d’Estat de Turisme, un projecte promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme a través de l’Institut de Turisme d’Espanya (TURESPAÑA) en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a la millora de la qualitat de les destinacions turístiques.

L’adhesió a aquest projecte es va produir a l’abril de 2018, a proposta de la Regidoria de Turisme, una iniciativa aprovada per la Corporació municipal i acceptada pels principals actors del sector turístic de la ciutat que van mostrar la seua voluntat ferma d’incorporar-se a aquest projecte de certificació dels diferents sectors turístics d’Oliva.

En principi s’han unit al sistema cinc empreses de diferents subsectors entre les quals es troben El Sequer Casa Rural, Bar el Leñador, Extrem Tracks, Viajes Punto Cero i Oliva Surf. A més, s’han sumat la Tourist Info i les sis platges d’Oliva. Progressivament s’aniran incorporant altres empreses i serveis que ja han mostrat la seua voluntat d’implicar-se en la millora  de la qualitat i la competitivitat.

Des de la Delegació de Turisme s’ofereix tot el suport necessari per a acompanyar a les empreses del sector en el procés d’implantació, una metodologia que suposa aplicar els requisits del manual de bones pràctiques, rebre assistència tècnica per part d’assessors homologats, participar en grups de millora, assistir a sessions formatives/tallers de dubtes i sotmetre’s a una avaluació.

És important assenyalar que l’objectiu principal de SICTED és promoure l’increment homogeni del nivell de qualitat dels serveis oferits als turistes en una mateixa destinació, ja siguen serveis oferits per empreses privades o per agents públics. Es pretén evitar deficiències de qualitat substancials entre els diferents productes que componen l’oferta en la destinació i, amb això, condicionaments negatius de la percepció i satisfacció dels turistes. Aquesta formació no suposa cap cost per als participants ni per a l’Ajuntament perquè el projecte d’adhesió de destinacions a SICTED a la Comunitat Valenciana està promogut per Turisme Comunitat Valenciana amb la col·laboració tècnica de la Cambra de Comerç de València.

En conseqüència, una vegada finalitzades les fases i aconseguits els objectius, tant les empreses privades com els 12 serveis turístics participants rebran el distintiu de “Compromís de Qualitat Turística”. Aquest segell que acredita i reconeix l’esforç, constata el compliment dels requisits establerts en la metodologia i corrobora el compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingeix a l’empresa o el servei font a la competència. El distintiu té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de seguiment.

Finalment cal destacar que el departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva s’ha adherit a aquest sistema de qualitat amb la intenció d’anar augmentant la qualitat de la destinació i crear una major conscienciació d’Oliva com a ciutat turística.