Salta al contingut

Premsa

La catalogació com a platges naturals del 80% del litoral d’Oliva, i una nova normativa de preservació del fons marí, endarrereix el Pla de Temporada 2019 a Oliva

Es dividirà el procediment de licitació de xiringuitos, quioscs i llocs de massatges de les instal·lacions i usos esportius, per tal com aquests encara no tenen resolució aprovada per Costes

Els documents del Pla de Temporada es publicaran a partir de demà divendres, 26 d’abril, al web municipal per a la seua consulta

Es publicarà la proposta inicial plantejada per l’Ajuntament d’Oliva, a través del Departament de Platges, i també la proposta autoritzada finalment per la Demarcació de Costes

 

El departament de Turisme i Platges ha presentat aquest matí el Pla de Temporada 2019 encarregat de regular les instal·lacions temporals i els diferents usos per a la pròxima temporada turística a les platges de la ciutat. Un pla de màxima qualitat, sostenible i amb una gran diversitat de serveis. Per tal d’aconseguir-ho, des de la delegació de platges s’ha treballat junt amb els professionals d’aquest sector, escoltant i introduint les seues propostes en aquest document final.

Això no obstant, segons ha anunciat la responsable de Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera, el Pla de Temporada 2019 s’haurà de tramitar per separat.

D’una banda, ja es compta amb l’autorització positiva de la Demarcació de Costes per iniciar el procediment per a les instal·lacions de xiringuitos, quioscs i massatges. En el pla d’enguany, eixiran a concurs 10 xiringuitos/quioscs i dos zones de massatges. L’única variació respecte a l’any passat és que en la zona de la plaça d’Europa es planteja un xiringuito, en lloc d’un quiosc que hi havia l’estiu passat.

D’altra banda, el procediment que engloba a les instal·lacions d’usos esportius, escoles nàutiques, abalisaments de les platges, i habilitació de canals nàutics al llarg del litoral, s’haurà de realitzar de forma separada a l’anterior procediment, ja que des de la Demarcació de Costes no s’ha remés encara l’autorització per tal de poder avançar en aquest sentit.

El 80% del litoral d’Oliva ha estat declarat com a platja natural a través del Pativel, i només el 20% que resta disposa de la catalogació de platja urbana. Recentment, també ha estat aprovada una nova normativa estatal de transició ecològica al voltant de preservació del fons marí.

Dins del Pla de Temporada 2019, el Departament Platges ha inclós moltes novetats respecte a l’any anterior, tot apostant de forma molt important per l’esport, i en concret pels esports nàutics. S’ha sol·licitat un total de sis canals nàutics, dos canals públics per a la pràctica de Paddle Surf i Windsurf, un canal públic de 400 metres per a la pràctica en exclusiva de Kite Surf, 3 escoles nàutiques amb canal privat per a cadascuna d’elles, i tres zones de varada de vaixells al llarg del litoral (zona nord, centre i sud).

Segons s’ha assegurat des del Departament de Platges, de moment, es desconeix la data aproximada en què puga arribar l’autorització de Costes per a aquestos usos esportius a les nostres platges.