Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta el Festival de la Cançó de la Fira i Festes 2019

La Final del Festival tindrà lloc el diumenge de la Fira, el 16 de juny, al Parc de l’Estació. La primera fase de selecció serà el dissabte 1 de juny a la Casa de la Festa

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva ha presentat este matí el Festival de la Cançó de la Fira i Festes d’Oliva 2019. A l’acte han assistit la regidora de Festes, Gemma Fullana, el coordinador del Festival, Toni Rodríguez, i la presidenta de l’Associació de Comerciants d’Oliva, Acco, que una edició més col·labora amb el festival, Rosa Llopis.

Segons ha explicat la regidora, el Festival de la Cançó serà novament un dels principals actes programats dintre de la Fira i Festes d’Oliva 2019, que tindrà lloc del 14 al 16 de juny: “El Festival de la Cançó és una part fonamental de la nostra Fira i Festes, és un dels actes més valorats, multitudinaris i que millor acollida té, per això enguany tornarà a tindre la qualitat que es mereix, amb el millor escenari i equipament d’audio possibles”.

Fullana ha recordat que tant el Festival de la Cançó com tota la programació de la Fira i Festes del 2019, és obra de l’anterior Regidor de Festes, Pepe Salazar: “Salazar ha deixat programada una gran Fira i Festes d’Oliva 2019 que presentarem en breu. Una completa programació, de gran qualitat i en la línia de les últimes edicions, on novament tindrem alguns dels espectacles amb més acceptació, com ara l’Arsenal Remember Festival, que enguany tindrà lloc dissabte a la nit.”

Festival de la Cançó d’Oliva del 2019

Referent al Festival de la Cançó del 2019, en primer lloc se celebrarà una primera fase de selecció, l’1 de juny, a les 19 h i a la Casa de la Festa. Pel que fa a la final, se celebrarà el diumenge de fira, 16 de juny, a les 20 h, al parc de l’Estació.

Per la seua banda, Rosa Llopis ha explicat que “igual com hem fet en les edicions anteriors, enguany també volem estar presents en el nostre Festival de la Cançó, perquè creiem que és una oportunitat fantàstica de promoció del comerç local per la seua gran repercussió social.”

Toni Rodríguez, que un any més col·labora amb l’organització del Festival de manera desinteressada, ha volgut agrair a la Regidoria el seu suport al concurs de cantants: “El Festival de la Cançó d’Oliva ja té un nom. La gent que ha vingut sap que és un festival de qualitat, i la veritat és que hi ha moltes ganes, tant de participar com d’assistir i disfrutar-lo. La gent l’espera amb molta il·lusió, i crec que enguany encara tindrà més èxit.”

Bases del concurs

En el Festival de la Cançó d’Oliva del 2019 poden participar totes les persones, majors de 18 anys, de forma individual o col·lectiva, llevat de les persones guanyadores del Primer Premi en edicions anteriors, que estaran convidades a cantar en la Gran Final del diumenge de Fira com a artistes convidades.

Les inscripcions són gratuïtes, i es poden realitzar telefonant al número 615 484 082 (de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h) o a través del correu electrònic oliva.cultura@gmail.com. S’haurà d’indicar el nom, cognom, DNI i adreça dels participants. El termini de la inscripció acabarà el dia 31 de maig de 2019 a les 14.00 h.

Cada participant haurà de preparar dues cançons, i aportarà la música amb la qual es vol presentar en un arxiu d’audio (sense veu), sempre amb la màxima qualitat sonora.
En la selecció es cantarà només una cançó, i en la final dues (i es podrà repetir la de la selecció).

En la final, de les dues cançons a interpretar per cadascun dels cantants seleccionats, almenys una haurà de ser en valencià o castellà. I també, una de les dues cançons, haurà de tindre ritme. “Sabem que els participants prefereixen cançons més lentes, que permeten lluir molt la veu. Però no podem oblidar que estem parlant d’un festival a l’aire lliure, i volem que siga també un bon espectacle per a tot el públic”, comentava el coordinador Toni Rodríguez.

Per a la selecció dels participants en la final del Festival de la Cançó i la posterior valoració dels intèrprets, es nomenarà una Comissió de Selecció i un Jurat avaluador que estarà compost per:

President/a:
Sr. Regidor/a de Festes o persona en qui delegue.
Vocals:
El coordinador artístic del Festival de la Cançó d’Oliva 2019 o persona en qui delegue.
Almenys un músic especialista en la matèria.
Assessor:
El Tècnic de Cultura, amb veu però sense vot.
Secretari:
El secretari de la Comissió informativa de Serveis Socioculturals.

La comissió de selecció i el Jurat avaluador, en la seua avaluació es remetran a les següents pautes:

– Valoració de la tècnica, la interpretació i la qualitat artística dels participants.
– Valoració de la veu, la interpretació i l’originalitat del/a cantant.
– La comissió de selecció i el Jurat avaluador establirà els seus propis barems de puntuació d’acord amb els aspectes indicats en els paràgrafs anteriors i realitzaran la selecció dels participants i el guanyador del certamen.
– Els premis poden quedar deserts si el tribunal així ho determina.
– La resolució de la Comissió de selecció i del Jurat serà inapel·lable.

La comissió de selecció i el Jurat avaluador elevaran les respectives actes de la selecció dels participants i dels premis i trofeus atorgats.

Un màxim de 12 artistes passaran a la final, en la qual es lliuraran un total de 4 premis:
-Primer premi: Trofeu i 400 euros
-Segon premi: Trofeu i 300 euros.
-Tercer premi: Trofeu i 200 euros.
-Artista local destacat: Trofeu i 200 euros.
A més, tots els participants de la Final del Festival de la Cançó tindran novament un diploma acreditatiu.

La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.