Salta al contingut

Premsa

Torna el temps dels ‘aMat’ amb el VI Certamen de Teatre Amateur d’Oliva

Sis espectacles en cartell, tots gratuïts, omplin l’escenari del Teatre Olímpia, de l’11 de maig al 14 de juny

L’Escola Municipal de Teatre, com cada any, tancarà el programa amb l’estrena d’una obra, fora de concurs

El regidor de Cultura reivindica el Certamen com “una gran festa per a celebrar el teatre de qualitat fet a casa”

 

Els Serveis Culturals de l’Ajuntament d’Oliva i l’Escola Municipal de Teatre obrin les portes a la sisena edició del Certamen ‘aMat’ de Teatre Amateur, que comença el pròxim dissabte, 11 de maig, i s’estendrà fins al 14 de juny.

“Enguany, al llarg de sis representacions, gaudirem de l’estima i la vàlua de l’afició pel teatre en valencià com una estesa de cors, exposats en un fil, com la roba al vent”. El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha presentat el programa previst fent referència al cartell del Certamen, que té com a protagonista el cor ‘aMat’ i escenifica “la nostra voluntat de continuar difonent els valors de la nostra cultura més arrelada i popular.”

“Podem dir que ja sabem qui són els ‘aMat’ del 2019”. Les cinc companyies, d’Oliva, Gandia, Pego i La Pobla de Vallbona, a les quals se suma l’Escola Municipal de Teatre, han sigut seleccionades d’entre més de quinze propostes. “Hem d’agrair la participació dels aspirants. Elles i ells ens confirmen que el Certamen s’ha fet un lloc dintre del món del teatre amateur. Així ho demostra també l’interés dels veïns d’Oliva. La passada edició va superar els 2.000 espectadors i les expectatives d’enguany són molt positives.”

 

Sis espectacles sense passar per taquilla

El Certamen s’inaugura aquest dissabte, 11 de maig, a les 19.00 h amb Lletraferits & Comediants, de Gandia. Ignasi Moreno escriu i dirigeix “L’últim viatge a Treblinka”, un homenatge a la valentia de Janusz Korczak, un metge polonés obsessionat amb la idea de l’educació infantil. L’obra transcorre a l’interior del gueto de Varsòvia, en un humil orfenat de xiquets polonesos durant la II Guerra Mundial.

Dissabte següent dia 18, a les 19.00 h, arribarà el torn del Grup de Teatre El Rebollit amb la comèdia guanyadora del XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’. “Un cadàver a les postres” conta la història d’un misteriós personatge que convoca a un sopar els cinc millors detectius del món. Aquest sopar amaga moltes sorpreses, incloent-hi un assassinat, que els detectius han de resoldre.

El divendres 31 de maig, a les 22.00 h, Xinglot Teatre arriba des de Pego amb el seu thriller “Encadenar paraules”. Una dona retinguda per un psicòpata arriba a un pacte amb el seu segrestador: si ella guanya al joc de les paraules encadenades, la deixarà marxar. Si no, la matarà.

El dia 2 de juny, diumenge, a les 19.00 h, la companyia Kasiopea Teatre, de La Pobla de Vallbona, presentarà l’obra “Fills d’un déu salvatge”. Dos matrimonis es reuneixen per tractar un incident protagonitzat pels seus fills xicotets. El que comença amb una conversació civilitzada entre adults, es transforma en una discussió on es dissecciona amb molt de sentit de l’humor la societat contemporània.

La següent cita vindrà de la mà de la companyia Ambfiteatre, de Gandia, el divendres 7 de juny, a les 22.00 h amb “Estimada Anuchka”. Sota el cel d’una nit estrellada, cinc amics es retroben. La manifestació dels seus desitjos, dels temors i de la mala consciència dels uns envers els altres, posarà en evidència els protagonistes.

Els premis ‘aMat’ es lliuraran en la festa de cloenda, el divendres dia 14, a les 21.00 h. Com és costum, l’Escola Municipal de Teatre posarà punt final al Certamen amb l’estrena, fora de concurs, de la seua darrera producció: “Homes, dones i criatures”.

 

II Repte ‘micro-aMat’

Finalment, el regidor de Cultura ha anunciat la convocatòria del II Repte ‘micro-aMat’, en el qual poden participar totes les companyies amateurs que ho desitgen, gravant un gag en vídeo d’entre 20 i 40 segons. “Amb el concurs, enfocat a la comunicació en xarxes, obrim una finestra a l’esperit creatiu i estimulant que traspua els locals d’assaig. Volem generar complicitats entre companyies i amb el públic”, ha assenyalat.

Tota la informació sobre el Certamen es podrà seguir en el web teatreamat.com i al facebook Cultura Oliva, on el públic podrà votar el millor ‘micro-aMat’.