Salta al contingut

Premsa

Oliva celebrarà el diumenge 9 de juny l’XI Baixada de Carretons del Raval

El concurs de carretons es presenta com una activitat lúdica per tal de promoure el barri del Raval

La Regidoria de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament d’Oliva ha presentat este matí l’XI edició de la Baixada de Carretons del Raval d’Oliva, que tindrà lloc el diumenge 9 de juny, a partir de les 11.00 h, des de la plaça del Penyot. La Baixada està organitzada amb la col·laboració de les associacions de veïns del Pinet i el Raval-Gerreria, els Festers del carrer de Sant Vicent, l’Associació de Comerciants d’Oliva ACCO, el bar restaurant El Pelut i el Karting Vives.

A la presentació han participat la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Gemma Fullana, i diversos representants de les entitats col·laboradores:

-Per part de l’Associació de Veïns del Pinet, el seu president, Lorenzo Jordà, el vicepresident, Salvador Escrivà, la secretària, Margaret Slepyan, i els vocals Manuel Gomáriz i Paco Jiménez.

-De l’Associació de Veïns del Raval-Gerreria, han estat presents la tresorera, Pilar Sempere, i la vocal M Dolores Rodríguez.

-Dels Festers del carrer Sant Vicent, ha vingut el seu secretari, Joan Orquín.

-I per part d’ACCO, ha estat present la seua presidenta, Rosa Llopis.

El concurs de carretons s’ha organitzat un any més amb una finalitat lúdica, per tal d’incentivar la imaginació i la creativitat de les persones que hi participen, així com la promoció del barri del Raval.

Per la seua banda, la regidora ha destacat “tant el treball realitzat des de la Regidoria de Comerç per part del meu predecessor en el càrrec, Pepe Salazar, com l’esforç de totes estes associacions per tal de mantenir el barri viu. Una tasca ingent que des de l’Ajuntament hem de fer el possible per continuar i promoure.”

Des de les diverses entitats col·laboradores s’ha volgut també agrair a tots els responsables municipals que han fet possible la Baixada de Carretons en les seues onze edicions, especialment els més recents, Pepe Salazar i Gemma Fullana, “que ens han prestat tot el suport que hem demanat”, comentava el vicepresident de l’Associació del Pinet, Salvador Escrivà.

Paco Jiménez, vocal de l’Associació El Pinet, ha explicat que “el més important no és la velocitat, sinó la creativitat dels participants. El jurat valora l’originalitat del carretó, així com el sistema que tinga per frenar, o la direcció, més que arribar el primer”.

Manuel Gomáriz, també vocal de l’Associació El Pinet, ha destacat que cada any “hi ha més carretons, gràcies al treball de tots”.

El recorregut començarà des de dalt de la plaça del Penyot, passarà pels carrers de sant Pere i de la Verge del Rebollet i finalitzarà a l’encreuament amb els carrers de la Caldereria i de la Cantereria. En total tindrem sis premis, amb trofeu per als tres primers, 200 euros per al guanyador i la possibilitat d’exposar els carretons durant la Fira del Motor, que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de juny.

La Regidoria de Comerç i diverses entitats privades patrocinen el concurs amb els diversos guardons. Es tracta de l’Associació de Comerciants d’Oliva (ACCO), el Mercat Municipal, el Karting Vives i el bar restaurant El Pelut. Pel que fa als trofeus, cal dir que un any més estaran elaborats per l’Associació Espurna.

Gemma Fullana també ha volgut convidar a tots a participar. La inscripció ja està oberta i es pot formalitzar al correu electrònic comercio.afic@oliva.es, fins al divendres 7 de juny a les 14.00 h, o el mateix dia de la prova a la plaça del Penyot.