Salta al contingut

Premsa

Tot a punt per a l’inici de la temporada de bany a les platges d’Oliva

Per a aquesta temporada 2019, les platges d’Oliva compten amb 13 punts de vigilància i 46 socorristes, a més de postes sanitàries, ambulància, dues TES i una DUE, quads de salvament i motos nàutiques

Les millores aplicades en el 2018 es mantenen per a aquesta temporada i consisteixen en l’augment de tècnics i l’ampliació de l’horari per al servei del bany adaptat en els punts habilitats

Les platges d’Oliva s’han adherit hui a la campanya de salvament i socorrisme MECENATGE 2019, gestionada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en col·laboració amb Gestió de Mecenatge, SL

 

A pocs dies que s’inicie el segon període de temporada de bany que comprén 26 dies de temporada baixa (8 i 9 de juny i del 15 al 30 del mateix mes) i 62 dies de temporada alta (juliol i agost) ja es coneix el dispositiu de vigilància, salvament i socorrisme, a més dels serveis de bany adaptat, que oferirà Creu Roja, com a empresa adjudicatària, a tots els usuaris de les platges d’Oliva.

Punts de vigilància i salvament per a la temporada de bany a les platges d’Oliva 

Per a aquesta temporada 2019, les platges d’Oliva compten amb 13 punts de vigilància i  46 socorristes, a més de postes sanitàries, ambulància, dues TES i una DUE, quads de salvament i motos nàutiques.

Així, a la platja Terranova-Clotal hi ha dos punts de vigilància amb dos socorristes cadascun i a la platja de Terranova-Burguera, un punt de vigilància, una posta sanitària auxiliar i cinc socorristes en total.

La platja de Pau Pi disposa de tres punts de vigilància i una posta sanitària central amb 13 socorristes incloent responsables, patrons i conductors, a més de l’ambulància que cobreix el servei en la totalitat de platges amb vigilància amb una dotació de 2 TES , una *UE, un quad i una moto nàutica.

Així mateix, a la platja Aigua Blanca Urbana disposa d’un punt de vigilància i una posta sanitària auxiliar, amb una dotació de 5 socorristes mentre que a la platja Rabdells hi haurà disponibles dos punts de vigilància amb quatre socorristes en total.

La platja d’Aigua Morta tindrà quatre punts de vigilància amb una dotació total de 15 socorristes incloent responsables, patrons i conductors, i disposarà a més un quad i una moto nàutica. Pel que respecta a la Platja de les Deveses es poden comptabilitzar dos punts de vigilància amb quatre socorristes en la zona.

Serveis de bany adaptat

Respecte als serveis de bany adaptat cal dir que per a aquesta temporada es mantenen les millores aplicades l’any passat amb dos tècnics especialistes més per al servei d’11.00 h a 13.00 h, de dilluns a diumenge, i l’ampliació de l’horari en  el servei de divendres, dissabtes i diumenges de 17.00 h a 18.30 h en tots els punts, incloent  la platja d’Aigua Morta. A més, tal com es va establir en 2018, a Terranova-Burguera també es podrà accedir al servei prèvia petició 48 hores abans del servei, telefonant al 678 50 00 35.

Per tant, des de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost, els punts d’atenció al bany adaptat estaran a Terranova-Burguera, Pau Pi i Aigua Morta. Aquestes zones estan dissenyades per a garantir l’accessibilitat mitjançant rampes i passarel·les adaptades per a les persones amb discapacitat, ofereixen places d’estacionament reservades per a aquests usuaris i també una àmplia zona d’ombra. A més, cadascuna d’aquestes zones accessibles està dotada de mòduls higiènic-sanitaris que suposen una important millora en la qualitat d’aquestes dotacions. Els mòduls estan compostos d’una cabina amb vestidor, una cabina amb dutxa i una cabina de servei adaptat, que cobreixen les necessitats especials de les persones que acudeixen a aquestes zones. Les prestacions d’aquestes platges es completen amb el servei de salvament, socorrisme i primers auxilis.

La dotació especialitzada per al bany accessible es compon de butaques amfíbies per a facilitar l’accés a l’aigua, crosses amb acobles de diferents altures, cadires de rodes especials per a dutxa i diferents elements de flotació.

Adhesió a la campanya de salvament i socorrisme MECENATGE 2019

És important assenyalar que aquest matí s’ha signat l’adhesió de les platges d’Oliva a la campanya de salvament i socorrisme MECENATGE 2019, gestionada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en col·laboració amb Gestió de Mecenatge, SL.

Gràcies a aquesta acceptació, l’Ajuntament d’Oliva rebrà, de manera gratuïta, el material necessari per a la Campanya de Salvament i Socorrisme previst per a aquesta temporada.

Per a finalitzar, la delegació de Platges de Platges de l’Ajuntament d’Oliva vol agrair a tot l’equip de Creu Roja la seua implicació i esforç perquè la seguretat, accessibilitat i serveis de les platges d’Oliva estiguen garantits al màxim.