Salta al contingut

Premsa

Oliva acull aquest diumenge la 7a edició del Triatló 113MD Capità de La Vangvarda

Al voltant de 300 triatletes participen en la VII edició del Triatló Internacional 113MD “Capità de La Vangvarda”


Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament d’Oliva la VII edició del Triatló 113MD “Capità de La Vangvarda” que se celebra aquest diumenge, 19 de maig. A la presentació han assistit la regidora d’Esports, Yolanda Navarro, el director tècnic de la prova, Toni Cots, el tècnic Joan Morant i Alex Fuster en representació de l’Escola de Triatló Oliva.

En la seua setena edició la participació rondarà els 300 inscrits i es consolida com una prova de mitja distància reconeguda en la lliga no drafting series d’àmbit nacional. L’inici està previst a partir de les 08.00 h.

La prova de natació on els triatletes naden en paral·lel a la costa (1,9 km) tindrà la seua eixida des de la posta de Creu Roja a la plaça d’Europa i la seua finalització a la zona de Pau Pi; el circuit de ciclisme de 80 km uneix Oliva, Forna i Pego. Finalment una cursa a peu (18 km) per la platja, on els participants correran paral·lels a la vora del mar.

Des de la Regidoria d’Esports s’ha agraït als organitzadors de la prova la seua dedicació en retre homenatge en esta prova al nostre patrimoni cultura i també la referència constant a la figura de les dones en l’esport. Des del departament d’Esports també s’ha ressaltat la importància per a convertir aquesta prova en un esdeveniment d’interés turístic de la Comunitat Valenciana per la seua importància.

La prova no podria desenvolupar-se sense l’ajuda i col·laboració desinteressada de moltes entitats i associacions com: Associació Protecció Civil Oliva, Creu Roja, Activa’t + Voluntariat, Fundació Espurna, Aecc Junta Local Oliva, Club Nàutic Oliva, Grup de Recreació Esportiva Els Oliveros, Club Muntanya Botamarges, Kum Kun Trà Associació Percussió, Art i Dansa, Dansa Oriental Oliva, Zumba Oliva, Escola Municipal Triatló Tritarongina i moltes altres.

L’altra prova que forma part del projecte “Viu la Festa Oliva és Triatló” és el triatló denominat La Degana que ja té data: 15 de setembre. Aquest és el triatló més antic de tota la Comunitat Valenciana i el 5é més antic de tota Espanya.

Es poden consultar dades de la prova en www.olivaestriatlo.com