Salta al contingut

Premsa

L’exposició “Creixem Creant” del Col·lectiu Öbertament arriba al Museu Etnològic d’Oliva

La mostra, que dóna visibilitat a la tasca creativa de persones amb malaltia mental, es podrà visitar durant tot l’estiu

Des de les Regidories de Salut Pública i de Museus s’ha organitzat, al Museu Etnològic, la mostra “Creixem Creant”, una exposició del Col·lectiu Öbertament que s’inaugura hui dijous, dia 13, a les 19.00 h. Es podrà visitar fins al 8 de setembre en l’horari d’estiu de la Xarxa de Museus.

El Col·lectiu Öbertament és un projecte cultural i artístic que reivindica “el dret a la bogeria com una experiència humana singular, que lluita contra l’estigma i l’exclusió a través de l’art, la creativitat i l’acció social”. Segons ha explicat Rosa Mascarell, comissària de l’exposició: “actuem en tota la Safor, i aquesta és la primera exposició a Oliva de l’art que produïm en els nostres tallers.”

Pel que fa al contingut de la mostra, els visitants trobaran l’obra més representativa a l’entrada del museu: una aranya gegant fruit d’un treball de 9 mesos. A la primera planta del museu, s’han exposat tot un conjunt d’obres que mostren la trajectòria del col·lectiu, com ara agendes, carnets, les seues últimes obres d’art i també donacions d’altres artistes internacionals per a donar suport a l’entitat en la recaptació de fons.

El regidor en funcions de Cultura, Enric Escrivà, ha agraït “el treball ingent i l’esforç incansable que la gent del col·lectiu realitza dia rere dia. Hui obrim l’Etnològic per a donar visibilitat a la seua tasca creativa, que es podrà vore i apreciar durant tot l’estiu.”

Per la seua banda, la regidora en funcions de Salut Pública, Imma Ibiza, ha valorat positivament “la implicació del Col·lectiu Öbertament a nivell comarcal”, i ha animat “tots els ajuntaments i totes les persones a participar en la compra dels productes i les obres fetes pels membres del col·lectiu, com ara la seua agenda anual.”

Pau López, cofundadora del col·lectiu, ha agraït a l’Ajuntament d’Oliva la seua tasca per facilitar el creixement de l’associació, i ha destacat que “Öbertament està també amb la lluita social, per això participem aquest dissabte, 15 de juny, en la trobada “Teixint vincles”, que tindrà lloc al tram 9 del llit del riu Túria de València, juntament amb altres entitats, per a reclamar una salut mental digna i de qualitat.”