Salta al contingut

Premsa

L’Escola Municipal de Teatre d’Oliva tanca el VI Certamen ‘aMat’

La festa de cloenda lliurarà 9 guardons, entre ells el premi ‘aMat’ a la millor obra, dotat amb 1.200 euros

El regidor en funcions de Cultura valora positivament una edició que ha crescut en públic i qualitat

 

La sisena edició del Certamen ‘aMat’ de Teatre Amateur d’Oliva arriba divendres al seu final, en una festa de cloenda oberta a la participació de companyies i públic, a les 21.00 h al Teatre Olímpia.

En el transcurs de la cerimònia es faran públics els finalistes i premiats del Certamen en les seues 8 categories competitives: obra, direcció, actrius i actors –principals i de repartiment–, escenografia i ús del valencià. El ‘micro-aMat’ més votat al facebook Cultura Oliva rebrà també una de les estatuetes que ha dissenyat l’escultor oliver Francesc Salort per a reconéixer el talent del teatre amateur.

Com és costum, l’Escola Municipal de Teatre posarà punt final al Certamen amb l’estrena, fora de concurs, de la seua darrera producció: “Homes, dones i criatures”. En paraules del seu director, Cèsar Monzonís, l’espectacle és “una successió d’esquetxos de diferents autors teatrals sobre el tema, sempre conflictiu, de la masculinitat”. Vero Barreres, Laura Canet, Mónica Castillo, Silvia Català, Rosa Gilabert, Sandra Gilabert, Juan Jesús Gómez, Enrique Maurí, Candelaria Mezcua, María José Morató, Domingo Morell, Araceli Oltra i Ramona Pérez disseccionaran amb un to irònic les relacions entre homes i dones, i el resultat que de vegades això comporta, els fills.

Aprofitant la proximitat de la cloenda, el regidor en funcions de Cultura, Enric Escrivà, ha valorat positivament la sisena edició. “La mitjana de públic s’ha consolidat amb vora 2.000 espectadors, el que reafirma tant la qualitat dels espectacles com l’interés dels veïns d’Oliva per un Certamen cada any més esperat.”