Salta al contingut

Premsa

Elia Sanchis serà la Fallera Major d’Oliva del 2020

Oliva ja té Fallera Major per a l’exercici 2020. La Federació de Falles ha fet públic el nom de la jove que representarà totes les falleres i els fallers de la ciutat. Es tracta d’Elia Sanchis Torres, de 31 anys i que pertany a la comissió Barri Sant Francesc.

La Federació de Falles, amb el seu president Vicent Pérez al capdavant, ha acudit al domicili d’Elia per a felicitar-la personalment. Un moment especial per a ella i els familiars que l’han acompanyada.

Elia Sanchis és fallera de naixement. De fet, va ser ‘mascota’ de la seua falla en 1989. Amb 11 anys, l’any 1999, va ser fallera major infantil; i en 2002 va formar part de la cort d’honor de la Fallera Major d’Oliva. Reina del foc en 2008 i fallera major en 2011, acumula diversos càrrecs directius com ara vicesecretària,
delegada d’infantils o de monuments, que ha desenvolupat en diferents etapes. Des de 2017, ha sigut delegada de protocol de la Federació de Falles. Forma part d’una família molt vinculada al barri de Sant Francesc i a la festa fallera. Sa mare, Rosanna Torres, autora d’incomptables cavalcades i escenografies, va ser presidenta entre 2004 i 2006; mentre que Miquel Sanchis, el seu pare, ha sigut estret col·laborador i delegat de llibret durant una quinzena llarga d’exercicis.

En l’àmbit personal, Elia és Llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals, per la Facultat de Belles Arts Sant Carles de la Universitat Politècnica de València. Actualment, treballa com a assessora de vendes al departament de decoració de Leroy Merlin Gandia.

El president de la Federació, Vicent Pérez, s’ha mostrat molt satisfet pel nomenament d’Elia Sanchis, “una fallera d’arrel amb llarga experiència en la festa que assumeix hui la responsabilitat d’actuar com a ambaixadora de les Falles d’Oliva.”

La jove replega el testimoni de Maria Morant, a qui la uneix una estreta relació tant en l’àmbit faller com el personal. La Fallera Major del 2019 ha sigut de les primeres a felicitar Elia i li ha desitjat un any tan intens i emocionant com el que ha viscut ella.