Salta al contingut

Premsa

La Biblioteca Tamarit transforma el ‘deure’ de la lectura en el Repte Lector de l’Estiu 2019

Els xiquets i les xiquetes participants són el present i també el futur de la comunitat lectora.

 

Amb l’inici oficial de l’estiu, el passat 21 de juny, va començar el programa de foment lector adreçat a xiquetes i xiquets d’entre 6 i 16 anys que ofereix, un any més, la Biblioteca Tamarit, on cal inscriure’s per a poder participar.

Cada curs escolar el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva ofereix a tots els centres educatius un programa complet, ja consolidat, de formació d’usuaris i usuàries. Amb el lema ‘Formem usuaris/es, creem lectors/es’, l’alumnat de 5 anys d’Infantil, de 2n, 4t i 6é de Primària, i de 2n d’ESO, visiten les seues sales per a conéixer com aprendre a localitzar la informació i saber com utilitzar els diferents formats en els quals es presenta la informació i amb els quals compta la biblioteca.

Així, el Repte Lector tanca aquest cicle que dóna suport a l’escola i a les famílies per a estimular el gust per la lectura entre el públic infantil i juvenil durant el període vacacional.

L’edició d’enguany titulada ‘A l’estiu tot el món viu, llig i riu’, proposa un passeig per diferents tipus de llibres amb 30 parades lectores adaptades a totes les edats i diferents nivells de lectura –de por, de poesia, de teatre, d’igualtat, sorpresa, premiats– i cada participant decidirà quina seleccionar. D’aquesta manera, els xiquets i les xiquetes s’aproximen a tota classe de llibres, coneixen la col·lecció de la biblioteca i descobreixen noves experiències lectores.

En aquesta cinquena edició, la Biblioteca Tamarit ha ideat un diari, on es farà el seguiment de les lectures per a poder aconseguir diferents objectius. Posteriorment, es presentarà una ressenya per cadascun dels reptes en què participen.

En acabar l’estiu, el 22 de setembre, finalitzarà el Repte i es valoraran els treballs presentats, que s’exposaran més tard al Museu Etnològic. En la festa gran de la Biblioteca, al voltant del 24 d’octubre, es lliuraran els diplomes i premis gràcies a la col·laboració de l’Associació de Comerciants d’Oliva. En paraules de la seua presidenta, Rosa Llopis, “és un goig fer costat a aquesta iniciativa que reforça i fomenta el gust per la lectura.”

Cal recordar que les Biblioteques d’Oliva estan adherides al moviment ‘Biblioteques Inquietes’ del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, que defensa el fet que les biblioteques del segle XXI es puguen convertir en el motor de canvi de la comunitat. Són moltes les persones i entitats que ja l’han signat, i el Servei de Biblioteques convida a la ciutadania a firmar-lo en l’enllaç http://bibliotequesinquietescv.com/va/manifest