Salta al contingut

Premsa

Dissabte 29 de juny se celebrarà la Fireta Infantil de Moros i Cristians d’Oliva

El ventall d’activitats per als més menuts s’amplia per a un matí fester que encetarà la recta final de les programacions prèvies a les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2019.

El passeig de Gregori Maians acull el dissabte, 29 de juny, la tradicional Fireta Infantil que organitza la Federació de Moros i Cristians d’Oliva. L’horari de les activitats comprén des de les 10.00 h fins a les 14.00 h.

La principal novetat d’aquesta edició serà el taller de robòtica tematitzada per a les Festes de Moros i Cristians. Aplicant la tècnica d’aprenentatge ‘Robotikids’, els xiquets i xiquetes participants podran gaudir d’una aproximació al món de la robòtica, programant i dissenyant xicotets robots que vestiran de moros, cristians i músics (morobots, cristiabots, i músicbots) per, una vegada realitzats, escenificar la primera Entrada robòtica de la ciutat d’Oliva.

També, després de l’èxit en l’edició anterior, i sent com és una aposta ferma de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, es repetirà el taller infantil de caps d’esquadra. Enguany, els mestres, i com no podia ser d’altra forma, seran els capitans moro i cristià de 2019, Miquel Lleches i Jaime García, respectivament -ambdós caps d’esquadra referents a les seues filades-, els qui impartiran les lliçons als menuts que vulguen fer els seus primers moviments amb el sabre i la porra.

Com a novetat també, es realitzaran jocs tradicionals de taula (tamgram i laberint boleta) i jocs de fusta (Anelles, Bolos, Golf, Circuit de xapes, Forats)  i un taller de maquillatge i perruqueria festera, i també comptarem amb castells inflables per a la diversió de tots els xiquets i xiquetes que participen de la Fireta Infantil dels Moros i Cristians d’Oliva.

Des de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva es convida a tots els xiquets i xiquetes d’Oliva, i de les localitats veïnes, a participar d’aquesta Fireta Infantil, per anar escalfant motors per a les Festes que seran el 18, 19, 20 i 21 de juliol.