Salta al contingut

Premsa

Campanya de trampeig massiu mosca del mediterrani 2019

VARIETATS EXTRA-PRIMERENQUES I CAQUI/ NORMES DE PARTICIPACIÓ

LAjuntament d’Oliva informa que s’ha iniciat la campanya de trampeig massiu contra la mosca del mediterrani 2018.

Des de la Conselleria d’Agricultura es facilitarà el 50% de les trampes amb Deltametrina per a les varietats extraprimerenques i caqui.

Segons els criteris establerts per la Conselleria d’Agricultura, correspon, per cada hectàrea de terreny, un total de 25 trampes, és per això que per a participar s’ha d’acreditar la compra d’una trampa per fanecada.

Per tal de participar en la Campanya 2019, l’agricultor interessat s’haurà d’inscriure al Magatzem Municipal i aportar en el moment d’inscripció:

  • Nom, cognoms i DNI del sol·licitant.

  • Terme municipal, núm de polígon, parcel·la i recinte Sigpac.

  • Superfície de la parcel·la (en hectàrees) i la documentació acreditativa de que la parcel·la està plantada de varietat extraprimerenca en edat productiva o de caqui (full de pagament únic, segur, etc.)

  • Factura recent de la compra d’una trampa per fanecada de superfície inscrita.

El termini per a sol·licitar l’adhesió i entregar els documents originals finalitzarà el dimarts 16 de juliol de 2019.

És important recordar que:

  • Les marques de mosquers autoritzats són: CERATIPACK (Num. registre ES-00042), DECIS TRAP (Núm. registre ES-00041) i MAGNED MED (Num. Registre 25,520).

  • Tots els propietaris han de saber que l’acceptació de les trampes suposa que les parcel·les poden ser objecte d’inspecció per part de la Conselleria d’Agricultura, per verificar el compliment de les condicions de la Campanya 2019.

Les trampes està previst que es repartisquen durant la primera setmana d’agost en el Magatzem Municipal.

Per a recollir-les s’ha de tindre el carnet d’usuari professional de productes fitosanitaris en compliment del RD 1311/2012.

En cas que un professional de l’agricultura sol·licite les trampes per a una explotació agrària per a la qual treballa, haurà d’acreditar que disposa de l’autorització de la persona jurídica o titular de l’explotació per a la qual ho sol·licita.

L’entrega definitiva de trampes serà en funció de la disponibilitat.

INSCRIPCIONS EN MAGATZEM MUNICIPAL C/CARRETERA DE PEGO S/N, DE DILLUNS A DIVENDRES DE 8.00 h A 13.00 h.

Els dubtes i consultes s’atendran en el Departament d’Agricultura i Medi Ambient, situat en la 2a planta de l’Ajuntament en horari de 9.00 h a 14.00 h, per telèfon en el 96 250 02 50 o per correu electrònic (olama@oliva.es).