Salta al contingut

Premsa

El Vicepresident Segon de la Generalitat visita Oliva per signar el conveni de les subvencions ARRUR

És el segon programa de rehabilitació i regeneració i suposa una subvenció de 790.280 euros, que se sumen als 1,6 milions rebuts en el pla anterior ARRU.

Rubén Martínez Dalmau, Vicepresident Segon de la Generalitat i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha visitat hui Oliva per signar personalment amb l’alcalde el conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Oliva per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana Rural (ARRUR), que s’emmarca en el nou Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021.

El conveni signat contempla l’aprovació una subvenció de 790.280 euros. D’aquesta quantitat, la Generalitat aportarà 218.280 euros i el Ministeri de Foment els altres 572.000 euros. Aportació que se suma als 1,6 milions d’euros que ja va rebre l’Ajuntament d’Oliva dintre del programa anterior, anomenat ARRU, i del qual ja s’estan beneficiant la majoria de les persones que ho van sol·licitar per rehabilitar el seu habitatge.

La finalitat principal dels programes ARRU i ARRUR és fomentar la rehabilitació i renovació de les ciutats, tant dels immobles com dels espais públics.

Dalmau i el seu equip ha estat rebut per la corporació municipal, i després de la signatura del conveni ARRUR, i també en el llibre d’honor de l’ajuntament, ha visitat alguns dels carrers i places del cas antic acompanyat per l’alcalde i part de la corporació.

El Vicepresident ha volgut destacar el seu compromís amb la ciutat d’Oliva i, més concretament, pel que fa a les polítiques de regeneració i renovació urbana, així com de l’accés a l’habitatge de les famílies més vulnerables. En este últim sentit, s’ha compromès a incloure a Oliva entre les ciutats on la Generalitat adquirirà habitatges per destinar-los a parc públic, dintre del pla de xoc que prepara la seua Conselleria.