Salta al contingut

Premsa

L’informe tècnic confirma que la qualitat de l’aigua a la platja de Les Deveses és “excel·lent”

Després de l’aparició d’una taca el passat 22 de juliol a la platja de Les Deveses, en la desembocadura del Riu del Molinell, l’Ajuntament d’Oliva va encarregar, als tècnics de la Conselleria i a una empresa especialitzada en salut pública, una anàlisi exhaustiva que descartara l’origen contaminant de la taca.

En aquest sentit, i una vegada realitzades les analítiques de l’aigua del Riu Molinell i de la zona de la platja de Les Deveses on va aparéixer la taca, els resultats indiquen que la qualitat de l’aigua és EXCEL·LENT, amb un resultat negatiu respecte a la presència de bacteris fecals (bacteriE. Coli) i una existència residual (22 sobre 500) quant a enterecocs intestinals. Aquests indicadors de l’aigua reiteren l’extraordinària qualitat de l’aigua d’aquesta platja així com de la resta del litoral oliver.

Respecte als resultats de l’aigua obtinguda en el mostreig del Riu del Molinell, l’anàlisi microbiològica indica que la qualitat és BONA, ja que els valors obtinguts en aquesta zona estan dins dels paràmetres normals de concentració dels bacteris analitzats.

Per a finalitzar, el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat, ha mostrat la seua satisfacció pels resultats de les analítiques realitzades i ha agraït a la Conselleria la ràpida resposta davant aquest incident.