Salta al contingut

Premsa

Cultura posa en marxa la 3a edició de la iniciativa gratuïta ‘Cinema als barris’

Durant les pròximes setmanes, els veïns de Sant Francesc, de Sant Roc, del Pinet i del Raval podran gaudir d’una cartellera amb pel·lícules per a tots els públics que s’emetran a l’aire lliure, a partir de les 22.00 h

 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Julio Llorca, ha presentat aquest matí la 3a edició de la campanya de ‘Cinema als barris’, una iniciativa que pretén descentralitzar les activitats culturals durant l’estiu, a través de sessions nocturnes de cinema familiar en diferents barriades de la ciutat.

El cicle ‘Cinema als barris’ tindrà lloc a l’aire lliure, a partir de les 22.00 h, durant les pròximes 5 setmanes, en cinc espais de referència per al veïnat de cada zona. El dimecres, 7 d’agost, es projectarà un film ple de valors:  «Wonder» a la Plaça del Riuet dels Frares. El 14 d’agost tindrem una divertida pel·lícula d’animació, «Hotel Transilvania 3», que es projectarà al CPC El Pinet. El 21 d’agost, al carrer Comte d’Oliva-Sant Ignasi de Loyola, arriba una pel·lícula d’uns personatges que a tots ens resulten familiars «Astèrix y la poción mágica». El dimecres 28, a la Plaça Sant Roc, tindrem «Mamma mia! Una y otra vez» i, per últim, el dimecres 4 de setembre, «Superlopez» una divertida comèdia que es projectarà al carrer de Sant Vicent.

“Amb aquesta proposta, iniciada per Enric Escrivà, que se suma al programa ‘Cinema a les platges’ del Patronat de Turisme de València, tornem a apostar per la descentralització de l’oferta cultural, ampliant-la als extrems de la ciutat perquè tots els barris d’Oliva puguen gaudir al llarg de l’any d’una variada programació, rescatant la tradició d’eixir al carrer, en família, com abans es feia” ha assenyalat el regidor Julio Llorca.

Per al regidor de Cultura, “els espais escollits permetran la màxima participació del veïnat, ja que l’objectiu de la campanya és afavorir l’accés cultural a la població que no resideix o no es pot traslladar a la platja durant l’estiu, posant al seu abast una activitat lúdica, divertida i completament gratuïta.”

La programació de ‘Cinema als barris’ ha comptat amb la col·laboració de les associacions veïnals de Sant Francesc, representada per Antonia Vilches, del Raval, amb Ana Roig, del Raval-Gerreria, amb les veïnes Pilar Sempere, Victoria Navarro i Mª Dolores Rodríguez, del Pinet amb Lorenzo Jordà i Margaret Slepyan i del Romaní, amb Juan José Marín. Julio Llorca ha agraït la complicitat de totes cinc associacions per omplir els barris d’entreteniment, i confia que la seua implicació garantirà l’èxit del cicle i la seua continuïtat.

La campanya s’uneix a altres propostes ja consolidades que potencien la participació dels barris en la vida cultural del poble.