Salta al contingut

Premsa

Oliva forma part de la Campanya “Banderes Verdes” de la Fundació Ecovidrio

Més de 30 establiments d’Oliva competiran recolzats pel seu ajuntament i per Ecovidrio per aconseguir un reconeixement ambiental, mitjançant el reciclatge d’envasos de vidre

La incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment

L’activitat està consensuada entre els departaments d’Obres i Serveis, Medi Ambient i Turisme

 

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb Ajuntament d’Oliva ha llançat la campanya estival Moviment Banderes Verdes a Oliva.

La iniciativa té la finalitat de reconéixer amb aquest guardó ambiental als 2 municipis costaners de la Comunitat Valenciana més compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre. Fins a 37 establiments d’Oliva han confirmat que col·laboraran per aconseguir la bandera verda per als seus veïns.

La incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i xiringuitos són els responsables del 52% dels residus d’envasos de vidre que es generen pel que són un sector clau per a una transició real a un model d’economia circular.

A la presentació que ha tingut lloc hui a Oliva, Ecovidrio ha anunciat que treballarà amb l’ajuntament per reforçar l’operativa estiuenca i facilitar la col·laboració de ciutadans i, especialment, dels hostalers. Per a això es faran fins a 111 visites de formació i informació a establiments, s’entregaran cubs especials de reciclatge, s’instal·laran nous contenidors amb motius estiuencs i s’augmentaran les freqüències de recollida.

Entre els requisits per optar a una Bandera Verda, cadascun dels municipis participants d’incrementar de recollida selectiva d’envasos de vidre durant els mesos d’estiu, així com fomentar la participació dels hostalers en aquesta campanya.

Oliva serà un dels 41 municipis en total de la Comunitat Valenciana que involucraran als seus veïns, hostalers i administracions públiques per aconseguir una de les 2 banderes verdes que es lliuren a la seua regió. En total, a tot Espanya, 136 municipis i més de 15.000 establiments s’han unit ja al moviment.

Si bé, tots els municipis que milloren les seues pròpies marques han de ser reconeguts, només als 2 més compromesos hissaran la bandera verda d’Ecovidrio. Els criteris que es tindran en compte per al rànquing guanyador són les tones d’envasos recollides sobre l’objectiu, el nombre d’hostalers participants per municipi o la col·laboració de l’ajuntament en les campanyes de comunicació i mobilització.

A més, com a incentiu a la participació, els locals més compromesos amb el reciclatge d’envasos de vidre i que assolesquen major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres estrelles Michelin.

 

2018, any rècord en recollida selectiva a través del contenidor verd

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, la ciutadania d’Oliva va reciclar un total de 575.021 quilograms de residus d’envasos de vidre. Això suposa una mitjana de 22,8 quilograms de vidre per persona.
Respecte a la taxa de contenerització, Oliva se situa amb una mitjana de 144 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 175 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats al municipi

Segons les últimes dades relatives a 2018, els ciutadans espanyols van reciclar un total 893.928 tones de residus d’envasos de vidre, un 9% més respecte al 2017, fet que suposa el increment més gran de l’última dècada.

Cada ciutadà va dipositar una mitjana de 18 quilograms d’envasos de vidre per habitant, 68 envasos per persona.

Per comunitats autònomes, les Balears (30 kg / IPH), Euskadi (27,5 kg / hab.), la Rioja (27,5 kg / hab.), Navarra (25,9 kg / hab.) i Catalunya (21,4 kg / hab.) lideren el rànquing de reciclatge d’envasos de vidre en 2018. A la comunitat Valenciana amb 85.671 tones de vidre reciclades en 2018 ens situem en una mitjana de 17,3 kg / hab.