Salta al contingut

Premsa

La Regidoria de Turisme treballa en un nou model turístic per a Oliva

Dijous passat representants municipals encapçalats per la vicealcaldessa, Ana Morell, es reuniren a València amb el director general de la Demarcació de Costes, Antonio Cejalvo

L’aposta es crear activitats al llarg de tot l’estiu per fer de la platja d’Oliva un lloc atractiu tant per al turista com per a la gent del poble

La Regidoria de Turisme ja planifica el Pla de Temporada de 2020

 

El passat dijous una representació municipal encapçalada per la vicealcaldessa de l’Ajuntament d’Oliva, Ana Morell, el regidor de Turisme, Kino Calafat, i el regidor de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís, varen mantindre una reunió al Ministeri de Medi Ambient amb el director general de la Demarcació de Costes a València, Antonio Cejalvo.

Reunió en la qual els representants olivers li varen traslladar al director general les seues propostes i inquietuds en matèria turística pel que respecta a l’ús de la zona marítim terrestre que depén de la Demarcació de Costes.

“Oliva necessita un canvi de model turístic. No podem continuar de la mateixa forma. Hem arribat a un punt d’inflexió. Necessitem ser valents i crear activitats per tal que els nostres fills disposen al llarg de tot l’estiu d’una programació continua per tal que no hagen d’anar-se’n fora. Necessitem també eixe canvi per tal que els turistes que ens visiten disposen d’aquest tipus d’oci i es queden a la nostra ciutat.

Un dels assumptes més importants abordats a la reunió ha estat també les concessions d’instal·lacions temporals a les platges d’Oliva dins del Pla de Temporada 2020 que ja està treballant-se per part del departament de Turisme d’Oliva. “Estem preparant un nou pla que oferisca unes activitats turístiques molt superiors a les que ara es contemplen. Per això ja ens hem posat mans a l’obra” assenyalava el regidor de Turisme, Kino Calafat.

Així mateix, a la reunió també es varen abordar altres temes com la possibilitat de concessions fixes que puguen oferir-se al llarg de tot l’any, no tan sols en la temporada alta. “D’aquesta forma hem d’intentar afavorir que Oliva siga un destí turístic no sols en els mesos d’estiu sinó tot l’any” explicava la vicealcaldessa, Ana Morell.

La reunió també va servir per a traslladar al director general a València el projecte de planejament d’activitats dirigides a un sector de gent jove entre 15 i 20 anys a les platges de la ciutat per a l’any 2020.

Catalogació platges d’Oliva

Els representants municipal també varen traslladar al director general, Antonio Cejalvo, la voluntat de dur a terme una negociació a tres bandes entre Demarcació de Costes, Conselleria de Medi Ambient i Ajuntament d’Oliva per tal de sol·licitar una flexibilitat en la catalogació de les platges d’Oliva per tal de poder realitzar més usos i activitats en totes aquelles platges de la ciutat (el 80% aproximadament) catalogades dins del Pativel com a platges naturals N-1 i que, en aquests moments, limiten molt el seu ús turístic.