Salta al contingut

Premsa

“La platja no és un cendrer”: la iniciativa ciutadana contra la brutícia a les platges

La regidora de Medi Ambient, Maria Josep Llorens i el regidor de Participació ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva, Josep Escrivà, es van unir a la iniciativa ciutadana destinada a visualitzar la brutícia que suposen totes les burilles que acaben en l’arena de les nostres platges.

Amb el lema “La platja no és un cendrer”, Rosa Martínez, veïna d’Oliva va organitzar esta activitat per involucrar a més gent de manera que a l’hora que s’arrepleguen les burilles que hi ha a l’arena, podria servir per a conscienciar a la ciutadania.

Tal com va manifestar la impulsora de l’esdeveniment, la idea d’organitzar esta activitat té la seua pròpia història. Feia temps que, quan anava a la platja, netejava tot el lloc que ocupava, treia totes les burilles (i plàstics) i les tirava al fem. Però un dia, va decidir guardar-les en una garrafa per poder comptabilitzar-les i és quan va prendre consciència de la gran quantitat de brutícia que hi arreplegava cada vegada que anava a la platja. Així, va decidir compartir esta experiència amb més gent i fer-ne difusió perquè es visualitzara de forma exponencial.

 

 

Josep Escrivà: “Una iniciativa ciutadana que ha resultat ser un èxit assistencial i d’impacte mediàtic. Els mitjans s’han fet ressò, a les xarxes socials hi ha hagut debat i està comentant-se en molts fòrums.”

Maria Josep LlorensDes de la Regidoria de Medi Ambient, recolzem aquestes iniciatives que ens fan reflexionar, conscienciar i actuar sobre la brutícia que depositem els humans a les nostres platges. És una tasca de tota la ciutadania”

Des de l’Ajuntament d’Oliva, volem donar suport a totes les iniciatives que en este sentit, sorgeixen de la gent. Per això hi van participar la regidora de Medi Ambient, Maria Josep Llorens i Josep Escrivà, el regidor de Participació Ciutadana, a l’Ajuntament d’Oliva.