Salta al contingut

Premsa

Tot a punt per a la XII edició de la Mostra Gastronòmica ‘Ciutat d’Oliva’

La celebració del Dia Mundial de la Paella, el sisé Concurs de Pebrera Farcida, les Escoles al Mercat i una visita guiada gastronòmica centren les activitats de l’edició.

Una paella gegant, la participació de la Federació de Falles i l’actuació musical de l’orquestra Roller Coasters  serviran per a unirse a la celebración del World Paella Day.

Paco Oltra, President de Gastroliva; Elia Sanchis, Fallera Major d’Oliva 2020; M. José Berbegall, periodista; David Fuster, esportista i Juanvi Más, xef del restaurant La Llotja, componen el Jurat de la sisena edició del concurs de Pebrera Farcida.

 

En pocs dies arranca la 12a edició  de la Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva, un certamen que compta amb el segell de qualitat L´Exquisit Mediterrani, i  que se celebrarà des del dilluns 16 de setembre fins al dissabte 28. El programa d’aquesta edició compta amb activitats per a majors i xicotets, així com activitats per a tots els col·lectius de la nostra ciutat. En aquest sentit, les Escoles al Mercat, la celebració del World Paella Day, el sisé Concurs de Pebrera Farcida i la visita guiada “Oliva Gastronòmica”  centren les activitats que es realitzaran aquests dies dedicats a la gastronomia olivera.

Les Escoles al Mercat

Des del dilluns 16 fins al dijous 19, els alumnes de cinqué de primària dels centres escolars d’Oliva visitaran el Mercat Municipal. En aquestes activitats didàctiques participaran tots els col·legis de la ciutat: Alfadalí, La Carrasca, Hort de Palau, Lluís Vives, Santa Anna, Desemparats, El Rebollet i San José de la Montaña.

Oliva World Paella Day

Coincidint amb el Dia Mundial de la Paella, Oliva Turisme ha preparat una gran festa amb música i paella gegant per a compartir, amb tots els que vulguen, el quart plat més important del planeta.

Per segon any consecutiu, Oliva s’afig a la commemoració del World Paella Day, un esdeveniment en el qual els valencians compartim amb la resta el món el nostre plat més internacional, més enllà de receptes i ingredients.

 Amb la col·laboració de Tot Arròs i la Federació de Falles d’Oliva, els assistents podran gaudir de la festa, la paella gegant i música en directe a càrrec de l’orquestra Roller Coasters. L’acte tindrà lloc el divendres 20 de setembre a partir de les 20 hores en el passeig de Lluís Vives (al costat del Mercat Municipal).

Tots els que vulguen assistir tenen l’oportunitat de retirar el tiquet per als entrants, paella i beguda. Els tiquets estaran disponibles el dimarts 10 i els dies 18, 19 i 20 de setembre en la Tourist Info.

Segons ha comentat Joaquín Calafat, regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, “és una sort i un luxe poder comptar amb una gastronomia tan rica i variada, que agrada a tots i que serveix per a unir a veïns, visitants i turistes”.

 

VI Concurs Amateur de Pebrera Farcida

El dissabte 21 de setembre se celebrarà el  VI concurs de Pebrera Farcida. L’esdeveniment  s’iniciarà a les 9.30 hores en el Mercat Municipal amb la presentació dels plats, i entre les 10.00 h  i el migdia es procedirà a la valoració i deliberació del jurat. Els plats es puntuaran per fidelitat a la recepta original i presentació; al voltant de les 12.30 hores es coneixerà el plat guanyador.

D’altra banda, des de la Regidoria de Turisme s’ha donat a conéixer els components del jurat del Sisé Concurs de Pebrera Farcida. El President de l’Associació de Gastronomia d’Oliva, Paco Oltra, Soqueta, Elia Sanchis, Fallera Major d’Oliva 2020;  M. José Berbegall, periodista; David Fuster, esportista; i JuanVi Mas, xef del restaurant La Llotja, seran els encarregats de seleccionar les millors pebreres farcides de les presentades. El regidor de Turisme, Calafat, s’ha mostrat molt satisfet de poder comptar amb aquest jurat i ha agraït a tots ells “la seua implicació i participació en aquest concurs tan nostre”.

El  dimarts 10 de setembre s’obrirà el termini per a poder inscriure’s en aquest sisé concurs de pebrera farcida.

Visita guiada Oliva Gastronòmica

Per a finalitzar aquesta edició de la Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva, el dissabte 28 de setembre, a partir dels 20.30 h,  s’ofereix la possibilitat de realitzar la visita guiada  “Oliva Gastronòmica”, una ruta que finalitzarà en la festa Figatell Gin a la Plaça de Sant Roc i que té com a objectiu descobrir la cultura i història gastronòmica de la nostra ciutat. Aquesta visita és gratuïta amb inscripció prèvia en la Tourist Info.