Salta al contingut

Premsa

Dos mil cicloturistes participen en el Gran Fons Alberto Contador

La novena edició del Gran Fons Alberto Contador va començar el passat dissabte a les 8.00 h, al costat del complex Oliva Nova Beach&Golf Resort. Una suau pluja va acompanyar en l’eixida a tot el pilot encapçalat per Alberto Contador, juntament amb el seu excompany Jesús Hernández i els també exciclistes professionals Pedro Horrillo i Joseba Beloki. Els participants van récorrer una única distància de 146 quilòmetres amb 2.211 metres de desnivell positiu.

Ja en ple recorregut la pluja cessava i el primer punt cronometrat, Coll de Rates, servia per a marcar les diferències entre els primers ciclistes. Darío Gadeo i Jesús Hernández comandaven des de les primeres rampes del port el Gran Fons Alberto Contador fins a la línia d’arribada. La punta de velocitat de Gadeo li  servia per a ser el primer a travessar la meta a Oliva Nova Beach&Golf Resort amb un temps de 4.15:40. L’exciclista professional era coneixedor del terreny i ha agraït “que la pluja ens haja donat una treva, al principi estava mullat però s’ha assecat i hem pogut gaudir d’un gran recorregut i un molt bon ambient durant tot el Gran Fons Alberto Contador”, ha dit. Tan sols dos minuts després ha entrat el tercer classificat, Adelino Moll.

Quant a la categoria femenina, les dues primeres arribaven en el mateix grup i la primera a travessar la línia de meta era Gemma Miguez amb un temps de 5.11:42 per davant de Cristina Barrajón i Marta Romeu.

Amb poc més de cinc hores i envoltat de participants arribava Alberto Contador. Satisfet i content per “tot el treball que s’ha fet perquè malgrat la pluja es puga realitzar la prova sense cap problema. M’ho he passat genial, he gaudit una barbaritat amb la gent i el recorregut ha quedat preciós”, declarava el guanyador de Giro, Tour i Volta.

En els dos alts cronometrats de la jornada, al Coll de Rates els més ràpids varen ser Jesús Hernandez (15.38) i Cristina Parrajon (21.27) i en la Vall d’Ebo el millor temps va ser per a Darío Gadeo (7.38) i Gemma Míguez (7.38).

A l’arribada tots els participants van rebre la medalla que els acredita com a finishers, i van gaudir de la pasta party en el complex Oliva Nova Beach&Golf Resort.

Èxit del Gran Fons Alberto Contador

El director de la prova, Xisco Lliteras, ha valorat de forma molt positiva l’esdeveniment, “ha sigut un èxit, hem duplicat inscripcions en un any i això significa que a la gent li agrada tot el que envolta el Gran Fons Alberto Contador”.