Salta al contingut

Premsa

El Departament d’Ocupació i Empresa organitza una jornada al voltant de l’Economia del Bé Comú, dirigida a empreses i ajuntaments

La Diputació i la Universitat de València posen en marxa un cicle de jornades sobre emprenedoria i economia social i sostenible

 

El pròxim dimarts, 1 d’octubre, a les 16.45 h, l’Economia del Bé Comú (EBC) serà protagonista d’una jornada monogràfica que tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca de l’Envic d’Oliva, on des de la Càtedra EBC de la Universitat de València i l’Associació EBC Comunitat Valenciana s’abordarà l’aplicabilitat del model EBC a empreses i institucions, amb la intenció de superar la dicotomia entre sistemes econòmics capitalistes o comunistes, apostant per posar el benestar de la societat en el centre de les polítiques públiques i privades. La ponència estarà a càrrec de Joan Ramón Sanchis (director de la Càtedra EBC de la Universitat de València).

“La jornada abordarà l’aplicació del model a l’emprenedoria sostenible, així com a empreses ja existents i a administracions locals” assenyalava el regidor d’Ocupació i Empresa d’Oliva, Kino Calafat. A més, comptarà amb experiències de l’Associació Valenciana de l’Economia del Bé Comú relatives al Balanç del Bé Comú com a ferramenta per a la sostenibilitat de municipis i empreses.

Aquesta activitat està organitzada per la Universitat de València, Diputació de València i departament d’Ocupació i Empresa a través de l’Agència de Desenvolupament Local d’Oliva.

Per a la posada en marxa de les jornades, en el marc del projecte EMPRESOCIAL (Aula d’emprenedoria en economia social i sostenible) de la Universitat de València) en què participa la Diputació de València, es compta també amb la col·laboració de l’empresa provincial Divalterra, a través de la seua xarxa d’agències de desenvolupament local (ADL), i les respectives ADLs dels municipis i mancomunitats que acolliran les sessions als seus territoris. En concret, a banda de la sessió d’Oliva, estan previstes altres sis més en diferents localitats de la província de València.