Salta al contingut

Premsa

S’obri el teló del XX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’

Durant els dies 18, 19, 25, 26 d’octubre i 8 de novembre, la nova edició del concurs oferirà cinc produccions amateurs

Aquest matí s’ha presentat oficialment el XX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, que tindrà lloc al Teatre Olímpia, entre el 18 d’octubre i el 8 de novembre. El regidor de Cultura, Julio Llorca, i el president de la Federació de Falles, Vicent Pérez, han assistit a la presentació on s’ha fet públic el cartell de la nova edició.

 Quatre companyies opten a ser ‘aMat’

El grup de teatre de la Falla Casa d’Alonso serà l’encarregat d’obrir el concurs amb l’obra “”Ací no paga ni Déu”, que posarà en escena el pròxim divendres 18, a les 22 hores al Teatre Olímpia.

La XX edició del certamen continuarà el dissabte 19, a les 19 h amb “L’altra banda del llit”, que oferirà el grup de teatre Tocats de l’Ala de la Falla l’Estació.

El divendres, 25 d’octubre, a les 22 h, el grup de teatre Fallers, Falleres i Punt de l’Associació Cultural Falla Barri Sant Francesc representarà l’obra “Burundanga”.

Per últim, el grup de teatre Ramón Sanz de la Falla Institut pujarà a l’escenari, el dissabte 26 d’octubre a les 19 h, amb l’obra “Fuga”.

Com sempre, tancarà el programa una obra fora de concurs. Enguany, els encarregats de clausurar la XX edició serà el Grup de Teatre APO, el 8 de novembre, a les 22 h amb “Confosos”.

El regidor Julio Llorca ha assenyalat que “volem conservar i potenciar aquest certamen, una forma de donar suport al teatre local i atorgar-li la visibilitat que es mereix. Una vegada més l’obra guanyadora accedirà directament al Certamen de Teatre d’Oliva aMat de 2020”.

Els premiats es coneixeran en el transcurs de la gala del dia 8 de novembre. Hi haurà el primer, segon i tercer premi en la categoria de millor muntatge, trofeus als millors actors i actrius, a l’ús del valencià i el guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció.

El preu de l’entrada individual és de 3 euros per a cadascuna de les representacions, mentre que l’espectacle de cloenda serà gratuït.