Salta al contingut

Premsa

Oliva commemora el 25 d’octubre el Dia de la Biblioteca

El Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva celebra, un any més, el Dia de la Biblioteca, que enguany es commemora el divendres 25 d’octubre, amb un programa especial d’activitats per a tots els públics.

Les activitats previstes s’iniciaran a les 18 h amb un passacarrer que partirà des de la plaça de l’Ajuntament, acompanyats de la Banda Juvenil de l’Associació Artístico Musical d’Oliva i de representants d’ACCO, fins a la Biblioteca de Tamarit.

Una vegada allí tindrà lloc el lliurament de premis i diplomes del Repte Lector 2019, gràcies a la col·laboració de l’Associació de Comerciants d’Oliva  i de l’empresa local Plasfesa. Enguany es premiaran 137 xiquets, dels quals 49 seran nomenats com  a ‘Olímpics’.

En què consisteix el repte lector?

 Es tracta d’una iniciativa de foment lector que, des de fa cincs anys, incentiva a llegir a molts xiquets i xiquetes d’entre 6 i 16 anys durant les vacances d’estiu.

Dins del Repte Lector 2019, des del Servei de Biblioteques d’Oliva, es proposaven als participants quatre reptes:

Repte 1. Al pas. Llegir 6 llibres

Repte 2. Al trot. Llegir 12 llibres

Repte 3. Al galop. Llegir 18 llibres

Repte 4. Olímpic. Llegir 24 llibres

L’edició d’enguany titulada ‘A l’estiu tot el món viu, llig i riu’, proposava un passeig per diferents tipus de llibres, amb 30 parades lectores adaptades a totes les edats i diferents nivells de lectura –de por, de poesia, de teatre, d’igualtat, sorpresa, premiats– D’aquesta manera, els xiquets i les xiquetes s’han aproximat a tota classe de llibres i han descobert noves experiències lectores.

En aquesta cinquena edició, la Biblioteca Tamarit ha ideat un diari on s’ha fet el seguiment de les lectures per part dels lectors/es. Posteriorment, xiquets/es han presentat una ressenya per cadascun dels reptes en què han participat.

Per últim, fins al 2 de novembre, es podrà veure al Museu Etnològic l’exposició d’aquestes ressenyes presentades pels participants (dibuixos, treballs de manualitats…).

Julio Llorca, regidor de Biblioteques, ha animat a participar en una jornada festiva i reivindicativa que pretén conscienciar a la societat de la importància de la lectura, i que servirà alhora com a reconeixement “al bon treball de les nostres bibliotecàries i bibliotecaris per a convertir les biblioteques públiques en espais de trobada dels usuaris amb la cultura.”