Salta al contingut

Premsa

Oliva defensa els seus projectes englobats dins del Certamen Europan-15 a Àustria

El cap de setmana passat, l’Ajuntament d’Oliva va exposar els seus projectes al certamen EUROPAN-15, a la ciutat austríaca d’Innsbruck. Els tècnics municipals van fer una explicació molt detallada del conjunt de projectes que en formen part de l’esmentat programa, així com el regidor de Planificació Urbana, Miguel Monzonís, el qual va participar en el debat col·loqui que va tindre lloc entre les distintes ciutats participants.

El regidor, Miguel Monzonís, juntament amb la directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció, Núria Matarredona, la directora territorial de la Conselleria de Vivenda, Paqui Garcia, i els nostres tècnics, van defendre el projecte d’Oliva, davant del jurat, compost per diferents arquitectes i professionals de la matèria, obtenint un resultat molt satisfactori.

Segons el regidor “la zona dels Rajolars conforma una àrea dintre del barri de Sant Francesc, amb una gran entitat i caràcter propi i tot això queda reflectit en les seues particularitats arquitectòniques, no tan sols en les xemeneies, sinó també en les gelosies dels tancaments, sostres a dos aigües, antics forns, particularitats hídriques, etc.”

També ha indicat que “és cert que hui en dia la zona no presenta l’esplendor que tenia cap a la meitat del segle passat. Ací és on entra la filosofia del certamen Europan, veure de quina manera podem retrobar aquella vida que sempre ha estat al barri passant per les més avantguardistes formes d’actuació. En resum es tracta de determinar el tipus de ciutat que volem, redefinint el model de la zona, respectant sempre el valor patrimonial de l’espai.”

L’alcalde d’Oliva, David González, qui ha liderat políticament aquest projecte des del principi, aconseguint que la Generalitat Valenciana triara Oliva com la seu valenciana de 2020, i una de les 7 espanyoles, no va poder assistir a  Innsbruck perquè les seues obligacions institucionals li ho van impedir. És per això que ha agraït la participació tant dels tècnics, com del regidor de Planificació Urbanística i de la directora general.

Tot insistint en l’oportunitat que suposa aquest concurs, tant per als arquitectes participants, en el seu desenvolupament professional per tal com els dóna oportunitats i projecció internacional, com per a l’Ajuntament d’Oliva, en trobar respostes arquitectòniques i urbanes innovadores per tal d’afrontar el repte per regenerar la zona dels Rajolars i el seu àmbit d’influència.

Cal destacar que Oliva és el segon emplaçament espanyol pel que fa a volum de participació. 26 van ser els projectes que es van presentar de manera inicial, i només set  d’ells han arribat a la final d’Innsbruck.