Salta al contingut

Premsa

La Conselleria de Salut Universal signa el contracte de redacció de projecte i direcció d’obra del futur centre sanitari “Sant Francesc” d’Oliva

Després de la seua construcció, aquest centre sanitari, de més de 1.700 m2, tindrà assignat el 50% de la població d’Oliva

 

La secretària autonòmica de Sanitat Universal i Salut Pública, Isaura Navarro, ha confirmat aquest matí a l’alcalde d’Oliva, David González, i al regidor de Salut Pública, Miguel Monzonís, que aquest passat dilluns es va signar el contracte amb l’empresa adjudicatària de la redacció de projecte i direcció d’obra del futur centre sanitari “Sant Francesc” d’Oliva.

Aquest anunci s’ha produït aquest matí al llarg d’una reunió mantinguda a València on s’han abordat diverses qüestions sanitàries que afecten Oliva, i entre les quals es troba la construcció d’aquest centre.

Segons la Conselleria de Salut Universal, els treballs de redacció s’allargaran durant nou mesos. Per tant, a finals de l’any 2020, la conselleria estaria ja en disposició de licitar les obres de construcció.

L’import del contracte puja a 276.577,03 €, per a la redacció dels projectes i la direcció de les obres del nou centre “Sant Francesc”. La inversió prevista per a l’execució de les obres puja a un total de 2.963.743,38 €.

Segons ha assenyalat l’alcalde d’Oliva “aquesta ha estat sempre una qüestió de ciutat. Des del govern municipal realitzarem un seguiment exhaustiu per tal que la conselleria complisca amb els terminis a què s’ha compromés per tal que el futur centre sanitari de Sant Francesc siga una realitat tan aviat com es puga.”

Per la seua banda, el regidor de Salut Pública d’Oliva ha indicat que “el nou centre de Sant Francesc serà un baló d’oxigen pel que fa a l’assistència sanitària d’Oliva, ja que permetrà disminuir els ràtios metge-pacient a la fi de donar un millor servei. Es tracta d’un projecte diferent, aplicant nous criteris de construcció, que previnguen les futuribles necessitats que puguen esdevenir”.

Aquest nou centre de salut de “Sant Francesc” disposarà d’una àrea de recepció i treball social, una àrea administrativa (despatx de coordinació mèdica i d’infermeria, sala de reunions / biblioteca i zona de personal), una àrea de medicina familiar (6 consultes de medicina familiar, 6 consultes d’infermeria i 2 consultes polivalents), una àrea de pediatria (2 consultes de pediatria i una d’infermeria pediàtrica), una àrea d’extraccions i tractaments (sala d’extraccions, tractaments, un box i una sala de proves diagnòstiques) i una àrea d’atenció a la dona (una consulta de matrona i una sala d’educació maternal).