Salta al contingut

Premsa

El diputat provincial de carreteres visita l’Ajuntament d’Oliva

El diputat de Carreteres, Rafa Garcia, de la Diputació de València, és rebut per l’alcalde, la vicealcaldessa i el regidor de planejament urbanístic, que li traslladen les necessitats del municipi en matèria dels projectes de competència de la Diputació.

El diputat ha estat rebut per l’alcalde, la vicealcaldessa i el regidor de planejament urbanístic, i han mantingut una reunió de treball on s’han repassat els principals projectes que afecten Oliva i són competència de l’ens provincial.

La reunió s’ha centrat en quatre projectes principalment, que són:

En primer lloc, el projecte de millora de la carretera CV-670 Piles-Oliva, la informació pública del qual es va publicar al BOP de 3 juliol de 2019, amb el nom de «Projecte de construcció d’ampliació de plataforma des de Piles a Oliva a la CV-670». Un projecte que inclou un l’ampliació de la carretera fins a arribar als 15 metres, tot introduint vorals als laterals, una millora dels radis de gir a les corbes del traçat, una millora de la connexió amb la rodona d’Oliva, la construcció d’un vial de servei al marge esquerre de la carretera per evitar els accessos directes, i millora dels accessos directes del marge dret, la construcció d’un carril bici, i la millora substancial del drenatge de l’aigua contra inundacions. El diputat ha informat l’equip de govern que al llarg del primer trimestre de 2020 s’iniciarà el tràmit de les expropiacions i, en paral·lel, es procedirà a la licitació de les obres perquè puguen iniciar-se en 2021.

En segon lloc, la cessió de la titularitat de la CV-683 «Beniarjó-Oliva (per la Font d’En Carrós)» pel que fa a la part del terme municipal d’Oliva, amb la finalitat d’acomplir el Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat Valenciana, aprovat el 22 de març de 2019. La qual cosa possibilitarà la intervenció per part de la diputació en una millora substancial de la seguretat d’esta via amb una densitat de trànsit considerable. En este sentit, l’Ajuntament d’Oliva ja ha iniciat els tràmits per a la dita cessió.

En tercer lloc, altre dels projectes objecte de la reunió ha estat la construcció del pont sobre el Barranc de Palmera, límit dels dos termes municipals entre Oliva i Piles per la platja. Els ajuntaments dels dos municipis demanen que siga la Diputació de València la que finance el pont, de la mateixa manera que ha ocorregut amb els ponts de connexió de la resta de municipis. Un compromís que ja va adquirir l’equip de govern de la diputació en la legislatura anterior.

Finalment, també s’ha aprofitat per a tractar l’estat del projecte de connexió entre Oliva i Dénia, per la costa, el qual va ser aprovat per les diputacions de València i d’Alacant fa més de 20 anys, però que mai s’ha arribat a executar. En este sentit, l’equip de govern ha demanat que la diputació concrete si vol continuar amb el projecte. Garcia s’ha compromés a tractar l’assumpte amb la Diputació d’Alacant i també amb la Generalitat Valenciana.