Salta al contingut

Premsa

Parcs i Jardins realitza un estudi per conéixer l’estat de les palmeres de la ciutat

Des de la Regidoria de Parcs i Jardins, encapçalada per Miguel Monzonís, s’informa que ja ha finalitzat l’estudi realitzat, durant les últimes setmanes, a les palmeres de la localitat. En total s’han analitzat 25 palmeres amb detall. La resta de palmeres, que es trobaven en bones condicions, s’ha realitzat una anàlisi visual del seu estat.

Aquest estudi, dut a terme per una empresa especialitzada, s’ha realitzat arran de la caiguda d’una palmera a l’Hort de la Bosca fa un parell de mesos.

El procés ha consistit en l’anàlisi integral de les palmeres per tal de determinar el seu risc de trencament, mitjançant el seu examen visual detallat, així com anàlisi auditiva, amb resistògraf, martell d’impulsos i tomògraf, test teòric de l’aerodinàmica de la palmera, test d’oscil·lació i la valoració de la pèrdua de la capacitat mecànica, d’entre altres.

S’han analitzat les palmeres de diverses zones d’Oliva, com ara de l’Hort de la Bosca, de la plaça de Jaume I, de la parada de taxis i de la platja.

Les conclusions de l’estudi recomanen l’eliminació de 4 palmeres a conseqüència de la seua situació actual de deteriorament. El Departament de Medi Ambient també disposa d’informes que avalen aquesta decisió.

L’informe també realitza una sèrie de recomanacions com la revisió periòdica dels exemplars de palmeres segons el seu estat actual: anual, cada tres o cada cinc anys.

Arran de la caiguda d’una palmera a l’Hort de la Bosca, farà un parell de mesos, ens vam adonar que era necessari un estudi detallat de l’estat actual dels exemplars de palmeres de titularitat municipal que hi ha a la nostra ciutat. És per això que es va encarregar un informe tècnic a una empresa especialitzada en la matèria.”