Salta al contingut

Premsa

Operació antidroga a Oliva

La Guàrdia Civil intervé més de 3 tones d’haixix en una de les majors operacions realitzades a València en els últims cinc anys
La confiscació s’emmarca en els operatius de la Guàrdia Civil que tenen com a finalitat evitar l’entrada d’haixix procedent del Marroc i la seua distribució per la Unió Europea a través d’Espanya.
L’operació s’ha saldat amb la detenció de dos individus de nacionalitat espanyola, que van ser sorpresos quan descarregaven la droga a Oliva.
La Guàrdia Civil, dins dels plans operatius de lluita contra la introducció d’haixix al nostre país procedent del nord d’Àfrica, principalment des del Marroc, per a evitar la seua distribució en els diferents països de la Unió Europea després de la seua entrada per Espanya, ha interceptat una furgoneta carregada amb fardells d’haixix i ha detingut dos espanyols responsables de la partida.
La dita furgoneta es va localitzar en el Club Nàutic de la localitat valenciana d’Oliva, i es va detindre l’individu que es trobava en el seu interior, que respon a les inicials JLGF, de 61 anys. Posteriorment es va establir un dispositiu per tal de localitzar i detindre els responsables de la  partida de droga.
Fruit de les investigacions realitzades, es va localitzar un garatge ubicat en la mateixa població, on els agents van confiscar d’altres fardells d’haixix de les mateixes característiques, i van detindre el segon dels suposats autors del partida, JLSG, de 36 anys d’edat.
En total, la Guàrdia Civil ha procedit a la intervenció de 123 fardells d’haixix, amb un pes total de 3.320 quilos.
Els detinguts han sigut posats a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Gandia.
Esta operació és una de la més importants realitzades per la Guàrdia Civil en la província de València en els últims cinc anys.