Salta al contingut

Premsa

El poeta Francisco Brines rep a l’Elca l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana

Ahir dilluns, el president de la Generalitat Valenciana, el president de les Corts Valencianes, la consellera de Transparència, altres integrants del govern valencià, l’alcalde d’Oliva, membres de la Corporació Municipal, i familiars i amics, van assistir, en un acte íntim a l’Elca, al lliurament de l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a Francisco Brines, ja que el passat 9 d’octubre no va poder recollir-la per problemes de salut.
 
Així, el Consell reconeix el treball del poeta oliver Francisco Brines Bañó, membre del ‘Grup dels anys 50’ i considerat un dels poetes actuals amb més aroma elegíac en les seues obres.
 
‘Brines ha estat el gran poeta valencià que ha posat emoció en el paisatge; i ho ha fet des del territori que l’ha vist nàixer, mitificant l’Elca, la partida d’Oliva que tan reiteradament apareix en els seus poemes. Agrair al President de la Generalitat, de les Corts i la consellera de Transparència per assistir personalment a aquest acte d’ahir per lliurar aquesta Alta Distinció al nostre poeta’ ha assenyalat l’alcalde d’Oliva, David González Martínez.
 
Nascut el 1932 a Oliva, pertany a la segona generació de poetes de la postguerra i destaca en la seua obra el to intimista i la constant reflexió sobre el pas del temps, així com la nostàlgia de la infància, lligada a la residència familiar de l’Elca, on li ha estat concedida la distinció.
 
En el seu currículum consten nombrosos guardons, com ara el Premi Nacional de Crítica (1966), el Premi Nacional de Literatura (1986), el Premi Fastenrath, que concedeix la RAE (1995) o el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles pel conjunt de la seua obra poètica (1999). També ha rebut el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana (2010). Des de 2001 és membre de la Reial Acadèmia Espanyola.