Salta al contingut

Premsa

Oliva ha preparat una gran cavalcada de Reis baix el lema ‘Salvem els Mars’

La regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha preparat una cavalcada de Reis molt participativa i que pretén conscienciar als més menuts i evitar l’ús dels plàstics

Els Reis Mags arribaran el dia 5 de gener a Oliva amb vaixell

La regidora de festes, Yolanda Navarro, ha presentat aquest matí la cavalcada de Reis Mags d’Oliva 2020 amb el lema «Salvem els Mars». Com a novetat, el dia 5 de gener, a les 11:30 h, Ses Majestats d’Orient arribaran al Club Nàutic d’Oliva per tal de realitzar el desembarcament de totes les joguines que han traslladat des d’Orient. A més, Melcior, Gaspar i Baltasar saludaran a tots els xiquets i xiquetes que s’arrimen a l’Avinguda del Mediterrani.

Després d’un breu i merescut descans, els Reis Mags visitaran la Residència d’ancians Nostra Senyora del Rebollet i el Convent de les Monges Clarisses. Cap d’ells i elles es quedaran sense regal i una abraçada de Ses Majestats d’Orient.

Una vegada conclosa la visita, els Reis Mags es traslladaran fins a la Casa de la Festa per tal de començar la cavalcada a les 18:30 h. La desfilada arrancarà al Passeig Jaume I, transcorrerà pel Passeig Lluís Vives, el Carrer Cervantes, Carrer Constitució i acabarà en la plaça de l’Ajuntament. Enguany, com a novetat, els Reis Mags baixaran dels seus vaixells i caminaran a peu pel carrer Cervantes perquè tots els xiquets i xiquetes puguen veure’ls i fer-se fotos amb ells.

En aquesta edició s’ha buscat conscienciar als més menuts i, per descomptat, també als majors, en la necessitat de salvar els nostres mars i oceans. Per eixe motiu, enguany no es repartiran joguines de plàstic als xiquets i xiquetes d’Oliva. Com a novetat, els usuaris de la Fundació Espurna entregaran galetes envoltades en material biodegradable, a tots els veïns i veïnes. Amb aquesta acció es busca conscienciar als més menuts de la necessitat de reduir el consum de plàstics i fer valdre la gran tasca inclusiva que realitza la Fundació Espurna. A més, des de la regidoria d’Agricultura també es repartiran mandarines (clementines) per donar suport a la taronja valenciana.

Aquesta Cavalcada de Reis Mags, compta amb l’estimada i valuosa col·laboració de: Fundació Espurna, Club de patinatge «Patinem Oliva», Club de gimnasia rítmica Ritmoliva, A. Cultural Art i Dansa, AAMO, Federació de Falles d’Oliva, A.M. Nstra. Sra. de la Pietat, Escola de Teatre Oliva, Associació de veïns de la Mar, Associació de veïns del Pinet, Festers Verge del Rebollet, Festers del Crist de Sant Roc, Festers de Sant Francesc, Festers de Sant Vicent,  Ecce Homo, Nazareno, Club Nàutic Oliva, Federació de Moros i Cristians d’Oliva, i ACCO.

Per concloure, des del balcó de l’Ajuntament, les xiquetes guanyadores del XXVI Concurs de Redacció als Reis Mags dels centres educatius d’Oliva, Esther i Irene Soler Berbegall, del CEIP Verge dels Desamparats, llegiran la seua carta. A més, Ses Majestats dirigiran unes paraules als xiquets i xiquetes d’Oliva amb la que es pretén deixar una impremta mediambiental en ells.

Yolanda Navarro ha agraït a tots els tècnics municipals, associacions i fundacions que hagen col·laborat i apostat per una cavalcada més original i medi ambiental. A més, ha volgut convidar a tots els veïns i veïnes d’Oliva a gaudir d’una nit màgica.