Salta al contingut

Premsa

Oliva es confirma en Fitur com la capital valenciana dels esdeveniments esportius

La X edició del Gran Fons Alberto Contador se celebrarà el 26 de setembre i comptarà amb 4.000 participants

La segona parada de l’Spain Kiteboarding League se celebrarà a Oliva, del 19 al 21 de juny, per quart any consecutiu

Els 500 km i la Copa d’Oliva de karting se celebren el primer cap de setmana de febrer i ja hi ha inscrits 42 equips de tot el món

Ahir es va presentar a FITUR l’oferta turística d’Oliva per a la temporada 2020. Amb moltes novetats que busquen innovar, desestacionalitzar i diferenciar a Oliva com una destinació turística que aposta pels esdeveniments esportius internacionals, la gastronomia, la cultura, les platges, la cultura i el turisme actiu, una proposta en línia de sostenibilitat i l’hospitalitat que s’ha marcat des de Turisme Comunitat Valenciana.

L’acte oficial de presentació ha comptat amb l’assistència d’Alberto Contador, fundador del Gran Fons i un dels millors esportistes de la història del ciclisme al nostre país; Luis Borho, director General d’Oliva Nova Beach & Golf Resort; Juan Antonio Martín, promotor de la SKL; Francisco Oltra “Soqueta”, president de l’Associació d’Hostaleria d’Oliva (GASTROLIVA) i l’alcalde d’Oliva, David González.

Una de les apostes més importants d’Oliva per a aquesta temporada és la X edició de la Gran Fons Alberto Contador, una prova que se celebrarà el pròxim 26 de setembre i que convertirà el ressort Oliva Nova Beach & Golf, Comunitat Valenciana, en l’epicentre del ciclisme mundial. Després de l’èxit i de les últimes dues edicions, i després d’esgotar l’any passat el límit de 2.000 inscripcions, acte imposat per l’organització, per a aquesta X edició s’espera doblar la participació i arribar a aconseguir els 4.000 inscrits. Constarà de dos recorreguts: un amb 162 km i 3.120 metres de desnivell acumulat, i un altre de 111 km, amb 1.965 metres de desnivell.

Alberto Contador s’ha mostrat molt satisfet de poder presentar una altra edició de la Gran Fons a FITUR i ha anunciat que a partir de hui ja estan obertes les inscripcions. A més, ha assenyalat que “cada any ens esforcem perquè l’organització de la nostra prova siga divertida, exigent i segura per als nostres participants. La passada edició molta gent es va quedar sense poder rodar amb nosaltres i, per aquest motiu, enguany hem decidit ampliar el nombre de participants.”

Per la seua part Luis Borho, director General d’Oliva Nova ha afirmat que “per quarta edició consecutiva acollim aquesta Gran Fons, una marxa cicloturista que no fa més que superar-se en cada edició. L’èxit rau en la gran quantitat de rutes que permeten la pràctica del ciclisme en zones pròximes a Oliva Nova i també a les instal·lacions turístiques de primera que disposem en el ressort. Estem entusiasmats per tornar a formar part del projecte d’Alberto Contador; el ciclisme ja és, juntament amb el golf, l’hípica, el futbol o el rugbi, un dels puntals de la nostra oferta en turisme esportiu.”

En aquest sentit, tant Joaquín Calafat, regidor de Turisme, com David González, alcalde d’Oliva, han coincidit a subratllar la importància per a Oliva de ser la seu d’una prova com aquesta.

Una altra aposta que repeteix per quart any consecutiu és la celebració d’un dels esdeveniments esportius més esperats de la temporada, l’Spain Kiteboarding League. La segona parada del campionat se celebrarà a Oliva del 19 al 21 de juny.

El promotor de la SKL, Juan Antonio Martin “Peluka” ha agraït el suport institucional a l’Ajuntament d’Oliva i s’ha mostrat molt il·lusionat amb la gran carrera de l’oliver Kiko Roig, “una mostra que el suport d’Oliva al kite crea afició entre els més xicotets.”

I la tercera novetat en matèria esportiva ha sigut la presentació dels 500 km i la Copa d’Oliva de kàrting, una carrera de resistència que se celebrarà en el Karting Vives, i en la qual competiran 42 equips de tot el món. Aquesta prova, pionera de la resistència en karts en l’a`mbit nacional, naix de l’esperit de les 500 milles d’Indianapolis, la mítica carrera d’automobilisme de velocitat per a monoplaces que es disputa anualment als Estats Units.

A més de tot això, el regidor de Turisme ha presentat la Mostra Gastronòmica «Ciutat d’Oliva», un gran esdeveniment que se celebrarà el 8, 9, 10, 11 i 12 d’octubre i que espera congregar a 70.000 persones. Es desenvoluparan 4 concursos, masterclass dels millors xefs de la Comunitat, música en directe, degustacions de tota classe d’arrossos, multitud d’actes per a tota mena de públic.

Per a finalitzar l’acte David González, alcalde d’Oliva ha subratllat la importància d’atraure esdeveniments esportius a Oliva com a estratègia per a aconseguir un turisme sostenible com a destinació turística i donar suport als valors de la pràctica de l’esport”. A més, ha llançat un missatge d’optimisme respecte a la “recuperació de les platges i el cordó dunar després del pas del temporal per la nostra ciutat”.

Finalment, assenyalar el gran èxit que ha tingut el showcooking realitzat per Ana Torres, guanyadora del Concurs de Pebrera Farcida 2019 i Purín García Rocher, del Restaurant Paco Soqueta en l’espai de L’Exquisit Mediterrani.