Salta al contingut

Premsa

L’arquitecta i bloguera Irene Benet serà la pregonera de les Falles d’Oliva 2020

La Crida i el concurs de paelles tornen a encendre la metxa de les Falles a Oliva, el dissabte 15 de febrer

El col·lectiu faller d’Oliva donarà la benvinguda a les Falles 2020 amb la Crida i el concurs de paelles, que seran el pròxim dissabte, 15 de febrer, a partir de les 12.30 hores. Un any més, la plaça de l’Ajuntament serà el punt de trobada perquè les set comissions escolten el pregó faller, enguany a càrrec d’Irene Benet Morera, i la posterior Crida de la Fallera Major de la ciutat, Elia Sanchis Torres. A continuació, el parc de l’Estació acollirà un any més el tradicional certamen culinari, que s’allargarà fins a la vesprada amb una festa oberta a tots els públics.

Irene Benet va nàixer a Sagunt però té sang olivera, és arquitecta de professió i coneguda en les xarxes socials per Diario de una peineta, blog des d’on comparteix les seues vivències falleres, especialment quant a indumentària tradicional, de la qual es confessa una apassionada. El 2013, va ser fallera major de la Falla del Doctor Collado de València, i un any després, fou preseleccionada per a formar part de la cort d’honor de la Fallera Major de la capital.

En l’àmbit professional, ha rebut una menció del concurs d’arquitectura i urbanisme EUROPAN 15 per la seua proposta d’intervenció a l’àrea dels rajolars d’Oliva. La seua vinculació i estima pel nostre poble van fer que es bolcara en la convocatòria. Actualment, col·labora amb el Departament de Composició Arquitectònica de la UPV en un projecte d’investigació relacionat amb l’Arquitectura Moderna de la Comunitat Valenciana. A més a més, exerceix com a arquitecta en projectes de rehabilitació, incorporant sempre que pot el seu material preferit: la ceràmica. L’últim projecte que ha realitzat està totalment revestit de rajoles fetes a mà en l’única fàbrica de ceràmica manual que queda en funcionament al passeig dels Rajolars d’Oliva.

El president de la Federació de Falles, Vicent Pérez, ha remarcat que la intervenció d’Irene Benet en un dia tan destacat per a les Falles d’Oliva “suposa un orgull per al col·lectiu i per a la ciutat. Irene és una fallera molt compromesa amb la cultura i el patrimoni valencians, i estem segurs que sabrà posar les paraules adequades per a encetar la nostra festa”.