Salta al contingut

Premsa

Oliva celebra les III Jornades sobre Fibromiàlgia el pròxim 29 de febrer

La jornada se celebrarà el pròxim dia 29 de febrer, a la Llar de Jubilats i Pensionistes d’Oliva, a partir de les 17 hores amb entrada lliure i gratuïta.

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Oliva, en col·laboració amb Afisa, Associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, la Plataforma en defensa de la Llei de la Dependència i Creu Roja Oliva, ha organitzat el pròxim 29 de febrer la 3a edició del cicle de conferències, d’especial interés tant per a les persones que pateixen la malaltia com per a la societat en general, que han de conéixer la realitat i aprendre a conviure amb ella.

La jornada d’enguany està oberta a totes les associacions, persones afectades, familiars, personal sanitari i professionals de la salut. La finalitat de la jornada persegueix un punt de trobada per a donar a conéixer el que realment són aquestes malalties i les seues conseqüències, tant en l’àmbit laboral, social, sanitari, i com no, en l’àmbit familiar. Enguany, com  a novetat, les jornades també incorporen una part reservada a informació al voltant de la Llei de la Dependència.

“Vull agrair el treball que realitza el col·lectiu d’AFISA a Oliva per donar a conéixer i fer visible davant la societat aquesta malaltia que afecta cada dia a més persones. També a la Plataforma en defensa de la Llei de la Dependència i de Creu Roja Oliva que també col·laboren enguany en aquesta jornada” explicava el regidor de Salut Pública, Miguel Monzonís.

La jornada se celebrarà a la Llar de Jubilats i Pensionistes d’Oliva a partir de les 17 hores amb entrada lliure i gratuïta. En finalitzar se servirà un vi d’honor per a tots els assistents. Des de l’organització es prega evitar portar perfums o laques, ja que poden ser perjudicials per a les persones amb sensibilitat química.

Programa

17.00 h “Dependència: Conscienciació i Responsabilitat” a càrrec d’Emilio García Muñoz de la Plataforma en defensa de la Llei de la Dependència a la Safor.

17.45 h “Investigació Nacional en Fibromiàlgia i SFC 1992 a 2019” a càrrec del Doctor Antonio Collado Ruiz, president de la Societat Espanyola de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (SEFIFAC).

19.00 h “Importància dels primers auxilis” a càrrec de Creu Roja Oliva