Salta al contingut

Premsa

Balanç VIII Fira Minerals, Fòssils i Gemmes Oliva 2020

La fira es consolida com a una de les més importants del sector, per la seua oferta ampliada que atrau el públic general.

El regidor de Cultura fa un balanç positiu i destaca la fira com a referent cultural i d’oci al calendari de febrer

El Centre Polivalent d’Oliva ha estat l’escenari de la VIII Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes, i s’ha mantingut amb una gran assistència de gent com a les edicions dels últims anys.

Amb 17 expositors comercials, i un seguit d’activitats per als més menuts, unes 6.000 persones l’han visitada, amb major afluència a les vesprades i el diumenge de 12 a 13.30 h. Als centenars de veïns d’Oliva que hi van acudir, es va sumar públic procedent de tot arreu de les comarques centrals, especialment de la Safor i la Marina Alta, però també aficionats i experts mineralogistes de tot el país.

La Fira de minerals d’Oliva està estratègicament situada entre les grans fires professionals, el que fa que col·leccionistes i diferents col·lectius dedicats al món de la mineralogia, juntament amb l’esforç organitzatiu que està fent el municipi d’Oliva, posicione la fira de la nostra ciutat com un referent dintre del sector de la mineralogia.

L’exposició sobre prehistòria va constituir el principal reclam de la vuitena edició, però igual d’important va ser l’oferta recreativa dels tallers i jocs proposats, relacionats amb la vida i costums dels nostres avantpassats. Cal afegir la visita dels 320 alumnes de 6é de Primària d’Oliva, els dies 6 i 7.

A més a més, el sorteig de 22 peces de minerals i fòssils va despertar l’interés del públic fins que la fira tancà les portes. De fet, la rifa va sumar més de 800 inscripcions.

El regidor de Cultura, Julio Llorca, s’ha mostrat satisfet i afirma que “la Fira de Minerals està plenament consolidada i es posiciona com un clar referent dintre del sector, ja que no només reuneix professionals de la mineralogia, sinó que esdevé una suggerent proposta d’oci alternatiu per a tota la família. Enguany, encara que hi havia moltes activitats, tant al poble com a la comarca, la VIII edició de la Fira de Minerals ha estat un èxit de participació i es confirma com a referent cultural i d’oci al calendari de febrer.”