Salta al contingut

Premsa

Nomenament Fill Predilecte a D. Antonio Mestre

Este matí l’alcalde d’Oliva, David González, ha donat a conéixer la decisió presa per l’Ajuntament d’Oliva de concedir el títol de Fill Predilecte al professor D. Antonio Mestre Sanchis.

 

El nomenament tindrà lloc el proper divendres, 25 d’octubre, en el transcurs d’un plenari extraordinari que es realitzarà a les 19.00 hores al saló de Plens. A continuació, en el Teatre Olímpia es realitzaran els parlaments.

 

Des de l’Ajuntament d’Oliva es considera que la concessió d’este títol és totalment merescut per qui ha estat, al llarg de la seua extensa carrera, catedràtic d’Història Moderna en les Universitats de València i Alacant, catedràtic emèrit de la de València, Premi Nacional d’Història “Menéndez y Pelayo”, Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de la Història i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, mereixedor de l’Alta Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana, i molts altres càrrecs i distincions que seria prolix d’enumerar.

       

La brillant trajectòria del professor Mestre pot seguir-se alhora en els seus nombrosos articles i llibres, orientats preferentment a l’anàlisi de la il·lustració espanyola i de la cultura i la religiositat de l’època, entre els quals destaquen els dedicats a la figura de l’erudit oliver Gregori Maians. Sense oblidar tampoc la seua continua participació, i també organització, de diversos congressos, seminaris i doctorats. Tota una vida dedicada a la cultura i a l’estudi que l’Ajuntament d’Oliva vol honorar amb justícia.

 

D.Antonio Mestre s’uneix així a altres personalitats destacades d’Oliva que ostenten el títol de Fill Predilecte com ara D. Josep Climent, D. Vicente Parra (a títol pòstum) i D. Francisco Brines.P1220637