Salta al contingut

Premsa

31 de març, Dia Internacional de la Visibilitat Trans

El 31 de març es commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Trans. És el dia designat per a destacar a les comunitats transgènere, transsexual i aquelles que no es regeixen pels estereotips de gènere preestablerts.

L’activista transgènere de Michigan, Rachel Crandall, va impulsar aquesta iniciativa en 2009, ja que l’única commemoració oficial era el Dia Internacional de la Memòria Transsexual. En 2014 la festa va ser recolzada des de l’activisme a tot el món.

Per tant, el dia de la Visibilitat Trans és una eina contra els prejudicis i estereotips d’una societat amb transfòbia. La joventut trans mereix tindre referents positius en el desenvolupament de les seues identitats i una idea positiva d’aquesta.

És per aquest motiu que els centres educatius i les institucions han de ser espais segurs per a elles i ells, i l’única manera és aportar una educació en diversitat sexual i de gènere de manera integral. El fet de crear una societat segura, treballant des dels seus entorns més pròxims i intentant influir en l’administració i la política, aporta una nova pressió per al canvi.

Encara amb això, és important recordar que la situació de les persones trans és delicada i que, en general, queda molt per aconseguir pel que fa a legislació i respecte de les identitats dissidents.

Des de la Regidoria d’Igualtat i Diversitat, amb Anna Mena al capdavant, agraïm a aquelles persones que, a costa de la seua intimitat, es fan visibles per a educar a la societat i que les més joves puguen tindre-les de referència. Per la nostra banda, continuarem treballant per fer de les institucions espais lliures de transfòbia, així com de qualsevol altra discriminació.