Salta al contingut

Premsa

Oliva celebrarà la Mostra Gastronòmica del 15 al 18 d’octubre

El Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva ha decidit retardar una setmana la celebració de la XIII Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva.

A pesar que aquest esdeveniment gastronòmic, que ja va es va presentar en la passada edició de FITUR 2020, estava previst per al pont festiu del 9 d’octubre, la recent decisió de celebrar les Falles d’Oliva en aquestes mateixes dates ha motivat el trasllat al cap de setmana del 15 al 18 d’octubre.

Aquesta decisió s’ha pres d’acord amb la Regidoria de Festes, el sector hostaler de la ciutat, diverses associacions participants en l’esdeveniment i professionals del sector gastronòmic que ja havien confirmat la seua assistència a l’acte.

Segons ha comentat Joaquín Calafat, regidor de Turisme i Platges del consistori d’Oliva, “pensem que aquest canvi és positiu per a tots. La Mostra Gastronòmica està pensada per a atraure turistes i visitants, però també perquè els veïns i veïnes participen i gaudisquen de tots els esdeveniments. Amb la coincidència de dates, el col·lectiu faller hauria tingut molt complicada la seua participació, i des de Turisme no entenem un acte d’aquest tipus sense els fallers i falleres”.

La XIII edició de la Mostra Gastronòmica està dissenyada com un producte de desestacionalització turística i de promoció de la nostra gastronomia, així com una activitat que dinamitze l’hostaleria d’Oliva en uns moments tan complicats per a tot el sector.

Calafat ha afirmat que l’estratègia turística ha d’anar de la mà de tot el sector, per la qual cosa “és important que tots els actes que es realitzen a Oliva es convertisquen en un motor econòmic per al comerç, bars i restaurants de la ciutat; és fonamental treballar units, perquè les inversions institucionals revertisquen en el teixit econòmic i social del nostre municipi”.

A pesar de la crisi provocada per la COVID-19, la Mostra Gastronòmica espera congregar a 70.000 persones de tota la Comunitat Valenciana i províncies veïnes, com ara Terol, Conca, Múrcia, Madrid o Barcelona, zones en les quals es promocionarà la Mostra de manera molt intensa.

Aquest esdeveniment tindrà lloc en unes carpes de 800 m², situades en el Passeig de Lluís Vives, que acolliran diferents productes realitzats per cuiners locals.

La XIII Mostra Gastronòmica d’Oliva aglutinarà, durant tres dies, tota classe d’activitats per a conéixer i degustar els millors productes de la nostra ciutat. Música, cultura, tastos, concursos gastronòmics i degustacions completaran un programa dissenyat per a tots els públics que convertirà Oliva en tot un referent.