Salta al contingut

Premsa

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva ha decidit suspendre totes les activitats, a causa de la Covid-19

La crisi sanitària no garanteix que es puguen realitzar actes multitudinaris en els pròxims mesos.
La Regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha assegurat que tant l’ajuntament com la Federació de Festes han intentat mantenir la possibilitat de realitzar les festes fins a l’últim instant

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva (FMiCO) ha anunciat la suspensió de tots els actes previstos per a l’exercici 2020, davant de la incertesa que comporta la pandèmia de la Covid-19. Des de la FMiCO han assegurat que la crisi sanitària s’anirà estabilitzant progressivament, però les autoritats sanitàries competents afirmen que difícilment aquest estiu es podrien realitzar esdeveniments multitudinaris, com ara les Festes dels Moros i Cristians 2020.

Per aquest motiu, la Federació es veu obligada a avançar possibles escenaris i adoptar decisions responsables, que han estat consensuades amb els presidents de les 11 filades, els càrrecs festers d’enguany i han comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Oliva. Per tal motiu, s’ha decidit suspendre les Festes dels Moros i Cristians 2020 i, per tant, totes les activitats festeres d’aquest exercici. A més, la programació festiva i cultural es traslladarà al pròxim 2021, i es mantenen tots els càrrecs festers. És a dir, les filades Masers i Taifes mantindran els càrrecs, i l’Abanderat de la FMiC el mantindrà la Filà Taifes, com estableix el torn del 2020.

La Regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha assegurat que la decisió ha estat molt complicada i que la Federació de MiC d’Oliva i l’ajuntament han intentat mantenir la possibilitat fins a l’últim instant, però davant les forçades circumstàncies, i tenint en compte l’esforç econòmic i personal de les filades, i en especial de les capitanies, el més sensat i prudent és suspendre la festivitat fins que millore la situació.

Des de la Federació de Moros i Cristians han agraït la col·laboració, consell i suport de totes les persones que han participat de la presa d’aquesta difícil decisió; agraïment forma especial als càrrecs de 2020 i a tots els presidents pel suport a la Junta Directiva.