Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva inicia un treball etnogràfic de participació ciutadana

L’Ajuntament d’Oliva anima a la gent perquè elabore els seus propis relats del confinament, per a recollir material etnogràfic del període comprés dins de l’estat d’alarma de la Covid-19.

L’objectiu és recollir els relats dels veïns i veïnes d’Oliva, mitjançant redaccions en text, fotos, vídeos, dibuixos i inclús testimonis en talls de veu, per a documentar i elaborar en el futur un treball etnogràfic propi del municipi d’Oliva. Així conservar una bona memòria d’este període, que ens ha restringit i limitat la realització de les activitats que féiem habitualment, obligant-nos a readaptar-les pel fet d’estar confinats a casa.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana s’anima a la ciutadania d’Oliva a participar en l’elaboració i recollida de material documental per a incloure’l en l’Arxiu Municipal amb els testimonis.

Es poden enviar documents que relaten les noves formes que s’estan emprant per a fer esport, per a relacionar-se amb les amistats o amb el veïnat, per a assajar, estudiar o teletreballar. Es poden convidar a participar tantes persones com vulguen perquè col·laboren, també es poden a enviar tants relats com situacions es vulguen contar.

Tot i que els participants apareixeran com a col·laboradors de la confecció final, les històries seran totalment anònimes i els drets d’autor que s’han de cedir per a poder-ho emmagatzemar amb garanties, no són en exclusivitat. És a dir, els documents es podran en aquells llocs o situacions que els participants consideren oportuns.

Les persones interessades a participar han d’enviar el material que creguen oportú al correu electrònic participaoliva@gmail.com amb el concepte ArxiuCovid19 o usant serveis d’intercanvi de fitxers.

L’ajuntament custodiarà la documentació i garantirà el futur accés a la documentació a investigadors i historiadors perquè puguen treballar en l’elaboració del relat propi del municipi d’Oliva.

Els qui vulguen enviar documentació s’han d’identificar aportant el seu nom complet, títol de l’obra i indicar que se cedeixen els drets de reproducció, distribució, consulta i posada a disposició del públic i difusió.

En les obres derivades s’hauran de mencionar als col·laboradors com a font documental i informativa.