Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva signa convenis per tal d’adquirir els terrenys per a la futura nova glorieta nord del municipi

El passat divendres, 8 de maig, es varen signar convenis urbanístics entre els propietaris de terrenys i l’ajuntament, amb la finalitat de cedir-los al ministeri per la construcció d’una nova glorieta, que enllace l’actual accés a l’autopista AP7 i l’N-332 en el nostre municipi.

Aquesta signatura de convenis permetrà que en les pròximes setmanes es puga començar a executar l’obra, ja que el Ministeri de Transports la va declarar com a obra d’emergència, a causa de la perillositat que suposa l’actual encreuament, atés l’increment de vehicles que des de l’alliberament de l’autopista ha suposat per a aquesta cruïlla.
L’obra la sufragarà íntegrament el ministeri, i l’Ajuntament d’Oliva cedirà els terrenys al ministeri per a la seua construcció. Aquesta gestió va començar el passat més d’octubre.

El passat dijous va haver-hi una reunió al Departament de Manteniment de la Demarcació de Carreteres del Ministeri de Transports, a la qual van assistir el regidor de Planejament, Miguel Monzonís la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, Ana Morell, per a concretar el projecte de la glorieta, i acabar de redefinir algunes qüestions tècniques i jurídiques per a la signatura, que s’ha produït hui, ja que els terrenys adquirits passen a formar part del patrimoni municipal fins a la seua cessió al ministeri.

La glorieta suposarà una inversió al nostre municipi d’uns 300.000 euros, afectarà un poc més de 9.000 m2, i l’ajuntament invertirà, aproximadament, uns 45.000 euros en la compra dels terrenys, dels quals hui s’han signat els esmentats convenis. Segons el Ministeri de Transport aquesta infraestructura estaria executada entre un o dos mesos des del començament de les obres.