Salta al contingut

Premsa

Oliva instal·la lluminàries LED per a millorar l’eficiència energètica

Els tècnics electricistes de la Brigada d’Obres i Serveis estan instal·lant les noves lluminàries, adquirides gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial de València.

Recentment, l’Ajuntament d’Oliva ha adquirit 384 lluminàries exteriors LED i 56 suports per valor de 165.000 €, subvencionades per la Diputació de València. Actualment els electricistes de la brigada d’Obres i Serveis estan procedint a la substitució de les lluminàries més antigues per aquestes noves, que són de baix consum, i milloren l’eficiència energètica del sistema d’enllumenat públic de la ciutat.

Les noves lluminàries tenen una vida útil de més de 100.000 h, i redueixen a la meitat el consum energètic. S’han instal·lat ja en els barris del Pinet i de Sant Francesc, els parcs de la Rajada i Tirant lo Blanc i els carrers del Governador, del Plebà, Major, de la Constitució i la plaça de Joan Baptista Escrivà. Les pròximes zones d’actuació previstes són el Sector 5 i la platja. També s’han aprofitat els treballs per a condicionar i millorar els quadres elèctrics del Pinet i del Calvari.

A més, els tècnics de l’ajuntament estan ultimant la contractació d’una auditoria energètica que marcarà els següents passos a donar per a aconseguir la màxima eficiència de l’enllumenat públic, i que permetrà sol·licitar subvencions per a la seua execució.

La instal·lació de les lluminàries per part dels operaris de la brigada municipal ens ha permés disminuir costos i dedicar la totalitat de la subvenció a l’adquisició del material. Des de l’ajuntament seguirem treballant per millorar l’eficiència energètica de les nostres instal·lacions i reduir el consum, siga amb recursos propis o mitjançant subvencions. La sostenibilitat ja no és una opció, sinó una obligació, i és una de les nostres màximes prioritats”, ha assegurat el regidor d’Obres i Serveis Miquel Doménech.