Salta al contingut

Premsa

El Poliesportiu Municipal d’Oliva obri les seues portes amb les garanties de seguretat per als esportistes

Aquestes instal·lacions municipals s’obrin per a l’ús esportiu, durant la Fase 1 de la desescalada, per a la ciutadania, mitjançant reserva prèvia

Les activitats permeses durant aquest període són les sessions individuals autoritzades, sense contacte i a l’aire lliure

La Regidoria d’Esports i els tècnics dels Serveis Esportius Municipals d’Oliva han treballat durant les últimes setmanes per tal de garantir l’obertura del Poliesportiu Municipal, amb les mesures de seguretat per als esportistes i treballadors. Demà, 13 de maig, s’obriran les instal·lacions a l’aire lliure, però la ciutadania haurà de realitzar la reserva prèvia al telèfon 96 285 02 21; només es podrà reservar una jornada per persona, i amb una antelació màxima de 48 hores.

L’horari de les instal·lacions de l’aire lliure, per a la ciutadania en general, serà de 8.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores. Només estaran obertes a l’ús: la pista d’atletisme, el frontó i la pista de pàdel.

La Regidoria d’Esports ha creat un protocol i normes d’ús de les instal·lacions, consensuat amb experts sanitaris i esportius que garantirà la seguretat de la ciutadania i de les persones que hi treballen.

A l’entrada de les instal·lacions municipals es realitzarà un control de temperatura i, en cas de presentar febrícula, no es permetrà l’entrada, ni la realització d’activitats esportives.

També serà obligatori l’ús d’hidrogel abans d’entrar i eixir de les instal·lacions esportives per tal de desinfectar les mans dels esportistes.

Per tal de garantir el correcte funcionament de les instal·lacions, des dels Serveis Esportius Municipals aconsellen acudir puntualment a l’hora de la reserva i canviar-se, per tal de no crear cues o aglomeracions, fora del Poliesportiu.

El personal del Poliesportiu Municipal coneix el protocol de seguretat i les normes sanitàries, i aconsellaran i recomanaran a tots els esportistes durant la seua pràctica esportiva, tot garantint sempre la seua seguretat.

A més, en el Poliesportiu Municipal s’ha habilitat un espai per deixar les motxilles i els objectes personals.

Els esportistes hauran d’usar la mascareta en les zones comunes, fins a l’entrada de l’activitat, i mantindre el distanciament social de 2 metres durant tot el període.

A més, els usuaris evitaran tocar materials i equipaments dels espais comuns, i s’ha de netejar i desinfectar el material després del seu ús.

El protocol de seguretat també obliga els esportistes a fer ús de la seua botella d’aigua, i la seua tovallola individual. Evitant sempre tocar-se la cara amb les mans, i utilitzar mocadors no reutilitzables en esternudar.

Durada i aforament

També hi ha normes d’aforament i durada màxima de les activitats esportives a l’aire lliure. L’atletisme es podrà practicar durant 55 minuts i hi haurà un màxim de 6 persones, amb carrer adjudicat, sense sobrepassar els límits. Es deixarà una distància de 2 metres en cas de coincidir amb altres corredors. I es netejarà l’equipament que utilitzen, abans i després d’entrenar.

Només una persona podrà realitzar salt d’altura, durant 55 minuts, i una altra salt de llargada, també amb una durada màxima de 55 minuts.

Yolanda Navarro, regidora d’Esports d’Oliva, ha assegurat que aquesta obertura, amb garanties, és la conseqüència de nombroses gestions i setmanes de treball conjunt amb tècnics, experts, i treballadors dels Serveis Esportius Municipals.

La regidora ha agraït el compromís de tot el personal que ha participat en aquest procés d’adaptació i que garantirà la seguretat de totes les persones esportistes que acudisquen a les instal·lacions municipals.