Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva estrena, en línia, l’Escola de Participació Ciutadana

El departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva inicia una campanya de promoció de les competències digitals per als veïns i veïnes d’Oliva i les seues associacions.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana renova les polítiques d’activitats veïnals per fomentar activitats que puguen desenvolupar-se en l’àmbit virtual.

Segons explica el regidor Josep Escrivàles associacions veïnals d’Oliva habitualment generen molta activitat cívica al sí de la cohesió i germanor dels seus barris com també son motors social i s’impliquen en la vida cultural i festiva de la nostra ciutat, però que donades els mesures de contenció de la Covid-19 han vist restringides les seues activitats, així des del departament de Participació Ciutadana volem fomentar les competències digitals perquè puguen adaptar les activitats a les noves condicions donades”.

Així volem que els nostres veïns guanyen competències digitals i aprenguen tècniques que millores la seua en els entorns virtuals de les xarxes socials i la blogosfera”.

De la mateixa manera amb esta iniciativa formativa es pretén que els veïns d’Oliva i les Associacions adquirisquen coneixements per a utilitzar ferramentes digitals sense exposar-se a riscos i que així perguen la por.

L’Escola de Participació

Esta primera edició de l’Escola de Participació Ciutadana s’impartirà en línia per poder realitzar els tallers des de casa, sense necessitat de reunir als assistents i poder així realitzar les activitats de forma completament segura. Per a poder realitzar els cursos cal tenir un ordinador i accés a internet i totes les ferramentes que s’utilitzaran son gratuïtes i estan a l’abast de tot hom.

El primer taller s’imparteix el proper dijous dia 21 de maig i s’enfoca a la creació de cartelleria amb el programari lliure GIMP, és molt similar al popular Photoshop, però és gratuït i molt senzill d’utilitzar. En este taller guiarà en la instal·lació del programari i es lliuraran tots els recursos gràfics necessària per a la realització dels tallers. També es proporcionaran els coneixements bàsics per a crear un cartell, quina informació necessita saber el public objectiu, com es distribueix la informació per a impactar i fer-lo intel·ligible i com seguir les instruccions d’un manual d’estil gràfic.

El segon taller, s’impartirà el 4 de juny i consisteix en conèixer les pàgines de Facebook i entendre la diferència que hi ha entre una pàgina de Facebook i un perfil personal com també conèixer els seus avantatge i inconvenients. Els usuaris acabaran el taller tenint una pàgina donada de alta.

En l’últim taller, s’impartirà el 18 de juny i consisteix en conèixer varies opcions de plataformes blog i entendre les diferències, avantatges i inconvenients que té cada una. En este taller, també es parlarà de seguretat relativa amb els drets d’imatge i drets d’autor, com també en l’avantatge que suposa tenir un blog per a documentar públicament les activitats i/o creacions de les associacions o dels veïns i veïnes d’Oliva.

El curs programat consta de tres tallers que s’impartiran en línia cada quinze dies, aproximadament i podran inscriure’s a totes les activitats o només a la que els interesse. Per a demanar el full d’inscripció poden adreçar-se al correu participaoliva@gmail.com o a qualsevol canal municipal. Les inscripcions son lliures i estan obertes a tots i totes les veïnes i veïns d’Oliva fins a esgotar les places i tindran prioritat els membres d’associacions inscrites al registre d’associacions municipal.

Esta iniciativa va començar a gestar-se abans de la crisi sanitària i s’enfocava en el mateix sentit per fomentar les competències digitals dels veïns i veïnes d’Oliva a través de ferramentes a l’abast de tot hom, però estava planificant-se per a impartir-les de forma presencial. Així s’han tingut que adaptar per a poder-se impartir de forma telemàtica.