Salta al contingut

Premsa

Oliva obté una subvenció de 155.776 euros per a atenuar la desocupació agrícola

La subvenció del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) servirà per a contractar durant tres mesos a 36 treballadors agrícoles

L’Ajuntament d’Oliva, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, de la Regidoria d’Ocupació i Empresa, ha donat a conéixer la subvenció rebuda, per valor de 155.776 euros del Ministeri d’Ocupació, Migracions i Seguretat Social (Servei Públic d’Ocupació Estatal).

Una subvenció que s’emmarca dins dels “Projectes de Garantia de Complement de Renda”, i que va adreçada a treballadors del sector agrícola els quals es troben a l’atur. Mitjançant aquest projecte es garanteix als treballadors un complement de renda a través de Plans Especials d’Ocupació en Zones Rurals Deprimides.

En total es contractaran 36 treballadors, dels quals 32 seran peons i 4 capatassos. Els treballs es localitzaran en els diversos desaigües i marges de séquies d’Oliva. Es realitzaran de forma manual, i consistiran a l’eliminació d’abocaments incontrolats de naturalesa diversa, eliminació de la vegetació del centre del llit i dels laterals, açò permet millorar la qualitat mediambiental i disminuir els problemes d’inundació derivats de les pluges torrencials. La durada dels treballs serà de tres mesos.

Des de la Regidoria d’Ocupació i Empresa, el seu regidor Kino Calafat ha valorat molt positivament aquesta línia concedida ja que “es tracta d’unes ajudes importants per a la nostra ciutat, que disposa d’un sector agrícola que té un volum de feina més elevat durant la temporada d’hivern, i que ara, als mesos d’estiu, es pot vore beneficiat a través d’aquesta línea de subvenció del Ministeri.”

El Departament d’Ocupació i Empresa, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, ha remés al Ministeri d’Ocupació la documentació requerida i, en breu, informarà sobre el procés de selecció i els requisits que han de complir els treballadors. Tota la informació es publicarà al web i a les xarxes socials municipals.

“Aquesta ajuda portarà millores al nostre poble, principalment disminuint l’atur del sector agrícola d’Oliva, i a més a més els treballs exercits per aquests treballadors contribuiran a la millora de l’ambient rural del poble” assenyala el regidor d’Agricultura Miquel Doménech.

Fotos d’arxiu corresponents als treballs executats l’any passat