Salta al contingut

Premsa

La campanya de Promoció Turística d’Oliva cedeix protagonisme als més menuts

El kit “Bibi” de jocs infantils de platja, un vídeo didàctic, i el disseny d’una platja segura a través de Minecraft, són tres de les iniciatives adreçades a públic infantil i juvenil

El Departament de Turisme d’Oliva ha posat en marxa la campanya de promoció turística “Gaudeix d’Oliva Segur!”, Un projecte que pretén generar seguretat als turistes i veïns, i que està especialment adreçat als mercats de proximitat, però sense oblidar el mercat nacional.

Amb l’activació de l’APP oliva.playasegura.org en pocs dies, i el llançament del primer audiovisual dels tres que estan previstos, la Regidoria de Turisme i el Departament de Joventut han unit els seus esforços per donar protagonisme als més menuts i als adolescents, un reconeixement a l’esforç que tots ells han realitzat en aquests últims tres mesos.

Aquesta part de la campanya, adreçada a un públic més infantil, té tres actuacions diferenciades: el «kit Bibi», un vídeo didàctic amb Bibi com a protagonista, i el disseny d’una platja segura a través de Minecraft.

El kit de jocs infantils de platja, compost per una galleda de platja, un rastell i cordes, es regalarà a xiquets i xiquetes de 3 a 10 anys perquè els menuts l’utilitzen per a dibuixar a la sorra la distància de seguretat recomanada.

A més, s’ha creat un vídeo educatiu en què “Bibi” explica als menors les normes bàsiques de seguretat per anar a la platja aquest estiu, amb un llenguatge clar i pedagògic.

L’última actuació d’aquesta fase de promoció s’adreça als adolescents amb un repte, que consisteix a realitzar un disseny d’una platja 100% segura a través d’un videojoc. Amb l’ajuda de Canteras de Empresas s’ha creat un món de Minecraft amb unes platges on els participants poden posar en funcionament les mesures que hagen ideat per convertir les platges d’Oliva en les més segures de tot Espanya. Podran dissenyar controls d’aforament, espais per a famílies, semàfors d’accés, arcs higienitzats, dutxes desinfectants, passadissos d’entrada i d’eixida, tovalloles gegants, drons de vigilància, passarel·les directes a l’aigua…Qualsevol cosa que se’ls ocórrega.
Minecraft és un joc de construcció de tipus món obert, en el qual el jugador pot crear i destruir diferents tipus de blocs. A través d’un personatge (en un entorn en tres dimensions) es poden construir estructures i realitzar obres artístiques.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Oliva, Anna Mena, s’ha mostrat molt satisfeta del resultat d’aquesta col·laboració, ja que, segons ha comentat, “la seguretat a les platges és un problema de competència de tots i per això, des de Joventut, hem volgut posar el nostre granet de sorra per premiar al públic infantil i juvenil, que ha demostrat una gran responsabilitat i maduresa durant aquests mesos de confinament”. A més, “crec que tant els xiquets i xiquetes, com els adolescents poden ensenyar molt”.

Per la seua banda, el regidor de Turisme i Platges, Joaquim Calafat, ha volgut assenyalar que la campanya “Gaudeix d’Oliva Segur!” està dissenyada per atraure un turisme familiar que busca platges saludables i segures, per això “no podíem oblidar-nos dels més menuts, perquè ells també s’han guanyat unes vacances a la millor platja de la Mediterrània”. Per a finalitzar, Calafat ha volgut agrair al Departament de Joventut seua implicació en aquesta campanya i ha afirmat que “és moment de sumar forces perquè tot isca bé”.

Podeu veure la campanya al següent enllaç: https://bit.ly/3ck3ZR1